EGGESKALL: Hoppsann, fikk du eggeskall i bollen? Det løser du på et blunk! Foto: Stine Okkelmo
EGGESKALL: Hoppsann, fikk du eggeskall i bollen? Det løser du på et blunk! Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Kjøkkentriks

Fått eggeskall i bollen?

Slik får du det ut - superkjapt!

Publisert

Liker du å kokkelere og bake? I så fall må du sjekke ut de mange fine matoppskriftene her på KK.no.

Og om du tilbringer en del tid på kjøkkenet kjenner du nok også til at det kan være lett å få eggeskall oppi bakebollen når du knekker egg. Det er fort gjort, og betyr jo ingenting, så lenge du får fisket opp eggeskallet igjen.

EGG: Er sunt, godt og supert i bakst - men det er utrolig hvor lett det er å få med skall når du knekker de åpne.  Foto: LianeM / Alamy/All Over Press
EGG: Er sunt, godt og supert i bakst - men det er utrolig hvor lett det er å få med skall når du knekker de åpne. Foto: LianeM / Alamy/All Over Press Vis mer

PS! Du kan fint redusere sukkermengden i oppskriften med opptil 1/5 uten at det merkes på baksten. Og har du lyst til å bake uten sukker? Se hvordan du gjør det her

Men det kan være lettere sagt enn gjort. Typisk nok sklir eggeskallbiten unna om du prøver å få tak i det med fingrene eller en teskje.

Da skal du vite at redningsoperasjonen går lett som en lek om du bruker eggeskallet som redskap.

Ta den ene halvdelen av det tomme eggeskallet og bruk det som skje for å samle opp skallet som har falt i bakebollen. Vi vet ikke hvorfor, men eggeskallbiter har en nærmest magnetisk kraft på hverandre, så du får opp alle bitene på 1-2-3.

LES OGSÅ: Ingrediensene bakebloggerne elsker

Dette kan eggeskallet brukes til

Når vi først skriver om eggeskall, kan vi jo nevne at det kan brukes til mye rart, så ikke kast det i søpla før du har lest disse tipsene:

PS! Eggeskallet bør skylles så all eggehvite r borte før det brukes som nevnt over.

LES OGSÅ: Lage eggerøre til mange? Bruk stekeovnen!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer