KK.NO: Når Helsedirektoratet lister opp sine kostholdanbefalinger, er første setning i første råd følgende:
«Ha et variert kosthold med mye grønnsaker».
Spiser du disse fem grønnsakene noen ganger i uken, er du godt på vei!
LES OGSÅ: Så mye bør du spise hver dag
1. Løk
Denne grønnsaken gir deg påfyll av flere mineraler og vitaminer, men det er spesielt innholdet av plantestoffer som gjør den så sunn.
- Løkvekster har et høyt innhold av stoffer som er gunstige for hjerte- og karsystemet. De reduserer blodtrykket og har positiv innvirkning på kolesterolet, har ernæringsfysiolog Kari. H. Bugge tidligere fortalt til KK.no.
Ifølge Bama inneholder løk tre hovedgrupper av næringsstoffer: antioksidanter, svovelforbindelser og karbohydrater, og det er disse stoffene som er med på å gi løk helsebringende gevinster.
Regelmessig inntak av løk kan i tillegg til å forebygge mot hjerte- og karsykdom, også beskytte mot flere former for kreft, ha en bakteriedrepende virkning og fungere som et naturlig antibiotikum, motvirke beinskjørhet, være bra for astmatikere og allergikere, i tillegg til å ha en anti-diabetisk virkning.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger