Gammel sminke:

Fem tegn på at du bør kaste maskaraen

Gammel maskara gir stygge vipper og kan i verste fall gjøre deg syk.

VARER IKKE EVIG: Gammel maskara er ikke noe å spare på. Sjekk når du bør unne deg en ny. Foto: Scanpix
VARER IKKE EVIG: Gammel maskara er ikke noe å spare på. Sjekk når du bør unne deg en ny. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med matvarer går også kosmetikk ut på dato. Og siden de fleste norske kvinner sverger daglig til maskara, kan det være greit å vite når du bør kaste herligheten og kjøpe en ny.Hvorfor bør du kaste den? I kosmetikk finner vi både vann og fett. Når sminken går ut på dato, skiller disse to lag og fettstoffene kan harskne. Bakteriene kan ikke bare gi deg kviser og ander urenheter, men du kan faktisk bli syk.LES OGSÅ: Derfor bør du velge billig maskara

Her er fem tegn på at du bør kaste maskaraen:

1. Maskara er det sminkeproduktet du bør bytte ut oftest. Ideelt sett hver tredje eller fjerde måned.2. Har du lånt bort maskaraen til en venninne? Ved lån av denne er det lett å få betennelser i øyet, da bakterier stortrives i produkter med høyt vanninnhold - som maskara. Her formerer de seg lett.3. Maskaraen begynner å drysse.– Maskaraen bør kastes når den begynner å bli tørr. Det første tegnet på at den begynner å bli tørr er at det er vanskelig å få så fine og lange vipper som før. Når den tørker vil kvaliteten endre seg, og den vil lett drysse av, har Ruby Hammer ved Ruby & Millie uttalt til The Sun.4. Tilsetter du vann eller fuktighetskrem for å få maskaraen til å «leve lenger»? Stopp! Det kan gi deg betennelse på øyet. Kjøp deg heller en ny.5. Har du vært forkjølet eller har hatt en infeksjon på øyet? Kast alltid maskaraen etterpå.LES OGSÅ: – Legg øyesminken til slutt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer