Ferie

Ferien viser ditt egentlige jeg

Strandløve, eliteshopper eller fjellgeit? Hvilken sommerferietype er du?

Ferien viser ditt egentlige jeg
Publisert
Sist oppdatert
Sommerferien forteller mye om hvordan vi oppfatter oss selv, også når vi er i en periode der vi ikke vil bruke for mye penger, skriver Fri.dk. Hva slags ferie liker du best? Sjekk også denne uhøytidelige oversikten, skriver fri.dk.
 • Les også: Pakk smart i ferien
 • Les også: Slik pakker vi strandbagen
 • Vi elsker å fortelle om ferieplaner

  Spørsmålet om hvor du skal på ferie kommer du neppe utenom i disse dager. Men har du tenkt over at mange spør deg om dette i håp om å bli spurt selv? Det forteller fremtidsforsker Jesper Bo Jensen.- Vi vil gjerne fortelle om ferien vår fordi den sier masse om hvordan vi oppfatter oss selv, hvilke verdier og idealer vi har og det er en fin måte og promotere oss selv på.
 • Les også: Bli sexy på stranda
 • Nest viktigst etter bolig og jobb

  Jesper Bo Jensen sammenligner ferien med boligen og jobben vår. Ferien er som et utstilingsvindu, og i disse krisetider skal dette vinduet tilpasses deretter. Storslåtte luksuscruise og strandferier på første klasse viker plassen for en ferie i sommerhuset. - Feriebegeistringen har sunket. Nå er det viktig å vise at du ikke bruker så mye penger i stedet for det motsatte, alternativt må man late som. Tidsånden er imot pengeforbruk og det ser ikke bra ut om man skjeier ut, sier han videre.
 • Les også: Sexy solkysset strandmote
 • Les også: Slik kupper du stranden i 2009
 • Lukter av lediggang

  Men det betyr ikke at de inaktive feriene får innpass, ferier der man kun slapper av uten de store opplevelsene. Aktivitet er nemlig en viktig verdi når arbeidsledigheten øker. - I krisetider er det ikke et sjakktrekk å gjøre ingenting i ferien. Det lukter av lediggang, som er et tabu, sier Bo Jensen. Utfordringen blir derfor å «gjøre» stedet man reiser til, selv om det ikke er et sted som er kjent for å være verdens navlem. Så kan du komme hjem og si: - Er dere klar over hvor mye som egentlig foregår der?

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer