Frisyrer

Festfrisyrene du bør prøve nå

La deg inspirere av stjernene - vi lærer deg hvordan.

NYDELIG: Keira Knightley er alltid lekker på håret på filmpremierer og offentlige tilstelninger. Her er hun på premieren av sin siste film "Anna Karenina" i LA.  Foto: All Over Press
NYDELIG: Keira Knightley er alltid lekker på håret på filmpremierer og offentlige tilstelninger. Her er hun på premieren av sin siste film "Anna Karenina" i LA. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kjolen er kjøpt, skoene er pusset, veska er pakket med det aller mest nødvendige. Sminken er lagt og neglene lakket. Men, hva i alle dager skal du gjøre med håret ditt?

Det er ikke til å stikke under en stol at mange av oss sliter med å variere hvordan vi styler håret. Enten du er en person som lar det henge rett ned eller alltid går for hestehale, er det fort gjort å havne i «frisyresumpa».

Heldigvis finnes det massevis av inspirasjon på den røde løperen.

Kjendisene får riktignok hjelp av profesjonelle stylister, men de aller fleste frisyrene kan du faktisk gjenskape helt selv uten altfor store vanskeligheter.

De 58 frisyrene i denne saken bør kunne gi deg nye ideer om hvordan du kan overraske alle med en helt ny look på neste julebord ,eller på selveste nyttårsaften.

LES OGSÅ: Glamour elsker Mette-Marits hårVEKK MED LUGGEN: Tori Spelling, Jennifer Morrison og Jessica Alba får håret vekk fra ansiktet med nydelige fletter. Vel verdt et forsøk i sommervarmen.  Foto: All Over Press
VEKK MED LUGGEN: Tori Spelling, Jennifer Morrison og Jessica Alba får håret vekk fra ansiktet med nydelige fletter. Vel verdt et forsøk i sommervarmen. Foto: All Over Press Vis mer

Flettedilla

Fletter er en av årets absolutt største hårtrender, og det er ikke bare en enkel og nydelig hverdagsfrisyre eller den perfekte treningsfrisyren.

Fletter gjør seg også ypperlig til fest – og på den røde løperen, noe vi har sett kjendiser som Lauren Conrad og Blake Lively demonstrere igjen og igjen.

Det er ingen tvil: Nå skal håret flettes

LES OGSÅ: Slik gjenskaper du Blake Lively-fletta

Jessica Alba har elsket å flette luggen og frontseksjonen av håret inn i en hestehale eller topp i årevis – og hun gjør det fortsett. Perfekt for å få håret unna ansiktet nå i varmen.

Saken fortsetter under bildet


Catherine, hertuginnen av Cambridge, best kjent som Kate Middleton, sjokkerte nylig med å gå for oppsatt hår, og også der så vi fletteelementer.

KK.no har tidligere gitt deg oppskriften på Kates kongelige frisyre, og om du vil gjøre den ekstra trendy, kan du pynte den med perler, slik Kate selv gjorde ved en annen oppsatt hår-anledning. Hårpynt er aldri feil til fest!

LES OGSÅ: Få festfrisyren til å sitte

Høye topper

En annen populær frisyre som funker like godt til hverdag som til fest, er den høye hårtoppen. Den kan gjerne være rufsete og stor, slik vi ofte ser på Jennifer Lopez.

For å få en fyldigere hårtopp, er det vel verdt å investere i en krepong. Eller, en stor investering er det ikke – de koster rundt femtilappen. Om du heller vil bruke ting du har, kan du kanskje ofre et par sokker. De gjør nemlig omtrent samme nytten hvis du lærer deg sokketrikset.

En krepong er en slags hårpølse, ofte av netting, og er det perfekte produktet til å jukse hårtoppen større. Det er både raskt og enkelt å få til.

Om du vil piffe opp hårtoppen litt ekstra, kan du prøve deg på en opp/ned-versjon av fransk flette i nakken.

LES OGSÅ: Slik kopierer du catwalkens rufsete svinekam

Se flere lekre festfrisyrer her:Pimp opp hestehalen

Hestehalen er som kjent både praktisk, kjapp og fin – det er rett og slett den perfekte hverdagsfrisyren, og mange av oss sverger til den oftere enn noen annen frisyre.

I tillegg er den veldig enkel å variere, enten du har litt tid til rådighet eller bare må komme deg avgårde og fikse håret på vei ut døra.

Frisyren mange av oss sverger til hver eneste dag, er også glad i en fest, og det trenger absolutt ikke å være kjedelig. Det er mange måter å gjøre hestehalen festklar på.

LES OGSÅ: Glamorøs hestehale på 1-2-3

Stjernene elsker hestehaler både til hverdag og fest – og ikke minst på den røde løperen.

LES OGSÅ: Årets beste kjendisfrisyrer

Høye haler
Selv om hestehalen er høy, trenger den ikke å gjøre håret flatt. Gjør som Kim Kardashian og tuppér håret på toppen av hodet før du fester det i hestehalen. Sørg for å glatte ut det øverste håret så du ikke ser tupperingen.

Se bilder av flere høye hestehaler her:


Lave lokker
Løse hestehaler kan se minst like vakre ut som stramme varianter. Se bare på Gwyneth Paltrow, som har samlet sine pinnerette lokker i en løs hestehale helt nederst i nakken. Fiks ferdig festfrisyre på fem minutter. Dessuten er den løse varianten litt mer behagelige enn de superstramme oppsatsene, som faktisk kan gi deg hodepine.

Se bilder av flere lave hestehaler her:


Tekstur er tingen
Keke Palmers hybridfrisyre er både sidehestehale og flette i ett – perfekt for deg med skikkelig tjukt hår, og for deg med brusete hår. Fest håret i en sidehestehale før du fletter det og fester med en tynn strikk i samme farge som håret ditt. Løsne litt på fletta så den blir skikkelig rufsete og avslappet.

Se bilder av flere teksturerte hestehaler og fletter her:


Glamorøse bølger

Enten du lar deg inspirere av stjerner fordums tid, som Rita Hayworth, eller moderne skjønnheter som Dita von Teese, er en ting sikkert: De klassiske Hollywood-bølgene går aldri av moten!

Oppskriften på perfekte festbølger er enklere enn du skulle tro (du finner dem ved å følge lenken), og kjendisene elsker dem! Se bare her:

Også de kongelige ser ut til å like de myke retrobølgene med dyp sideskill.

(Saken fortsetter under bildet.)


Sveriges kongelige skjønnheter, nyforlovede prinsesse Madeleine og småbarnsmor kronprinsesse Victoria, har begge vist seg med varianter av frisyren i det siste. De har som kjent god kontroll på trender, så det er kanskje ikke så overraskende at de har falt for en av årets største hårtrender.

KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press
KONGELIGE KRØLLER: Både prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria liker myke bølger og fester gjerne den ene siden med en nydelig spenne. Lær av dem! Foto: All Over Press Vis mer
SØTT: Lauren Conrad har rufset til barndomsfavoritten musefletter. Realitykjendisen elsker fletter i alle slags varianter.  Foto: All Over Press
SØTT: Lauren Conrad har rufset til barndomsfavoritten musefletter. Realitykjendisen elsker fletter i alle slags varianter. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer