Sminke

Festsminken du får til selv

Med svart- og gullsotede øyne, rosa lepper og friske kinn er du klar for alle sesongens festligheter.

FESTKLAR: Med svart- og gullsota øyne og rosa lepper er du klar for enhver feiring i vinter. Foto: Per Ervland
FESTKLAR: Med svart- og gullsota øyne og rosa lepper er du klar for enhver feiring i vinter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I disse festtider er det mange av oss som trenger litt ekstra inspirasjon på sminkefronten.

Glitter og glamour

Elsker du den klassiske sotede looken, men vil gi den et litt ekstra glamorøst preg nå som de festlige anledningene står i kø? Fortvil ei! Makeupartist Hanna Karlsson hos Make Up Store i Bogstadveien i Oslo hjalp oss med en gull- og svartsota øyesminke som får øynene dine til å stråle om kapp med selveste julestjerna. – Vi brukte jo faktisk bare to øyeskygger til denne looken, så dette er noe du kan klare fint selv også, sier hun.

Start med huden

– Det er viktig å starte med en ren, sunn base, forklarer Hanna Karlsson før hun begynner å sminke meg. Hun starter med å rense huden for all sminke, fett og annet smuss. Deretter sprayer hun en hydrerende spray over hele ansiktet og lar denne trekke godt inn i huden før hun påfører fuktighetskrem.– Bruk alltid en egen krem til det sensitive området rundt øynene, sier hun. Husk at det er ekstra viktig å la kremen trekke godt inn i huden før du går ut i kulden. Da unngår du at eventuelt vann i kremen fryser og gir deg frostskader i ansiktet.

Finn riktig farge

Makeupartisten forklarer at de aller fleste skandinaviske hudtoner har mye gult i seg, så det start gjerne med de gulere tonene når du skal finne riktig farge på foundationen. Hun anbefaler å teste fargen på kjevebeinet og se om den matcher både ansiktshuden og huden på halsen. Det kan ofte være noen nyanser forskjell fra ansiktet til halsen, og den fargen du velger bør gjør overgangen mest mulig sømløs og naturlig. LES OGSÅ: Helt perfekt sminke til rødt hårHanna Karlsson påfører foundationen med en foundationkost før hun finner en concealerkost og bruker det samme produktet som concealer. Hun skjuler mørke ringer under øynene og røde partier i hele ansiktet. Se bilder av hele prosessen for perfekt hud her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.