Fetisjer

Fetisjene du ikke visste eksisterte

Har du hørt om ballooners og tree-lovers?

SMAKEN ER SOM BAKEN: Noen tenner på rollespill, mens andre tenner på armhuler.Det finnes mange ulike fetisjer der ute, og her er noen du sikkert ikke har hørt om. Foto: sakkmesterke - Fotolia
SMAKEN ER SOM BAKEN: Noen tenner på rollespill, mens andre tenner på armhuler.Det finnes mange ulike fetisjer der ute, og her er noen du sikkert ikke har hørt om. Foto: sakkmesterke - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Lakk og lær, føtter og tær. Det er kun fantasien som setter grenser for hva vi finner opphissende.

Dette er derimot ganske vanlige og kjente fetisjer, og kanskje ikke like sjokkerende for de fleste lenger.

Men dette er jo langt i fra de eneste fetisjene som finnes, verden er nemlig full av mennesker med ulike seksuelle preferanser. Og noen av dem har du garantert aldri hørt om.

LES OGSÅ: Norske kvinner vil ha kinky sex

Fetisjer handler om seksuell tilfredsstillelse

Ifølge Store norske leksikon er fetisjisme et seksuelt avvik som innebærer at man dyrker spesielle rekvisitter eller kroppslige attributter for å oppnå seksuell tilfredsstillelse.

Og selv om «avvik» kan føles som et negativt ladet ord, betyr dette egentlig bare at det er noe som er uvanlig for de fleste andre.

– Vi mennesker har et evolusjonsmessig fortrinn i det at vi er meget tilpasningsdyktige. Men også vår seksualitet er utrolig mangfoldig. Folk er forskjellige, så seksualiteten må være fleksibel, og den kan rettes mot mange ulike ting, sier psykolog Peder Kjøs til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer