Dietter

Fettbrennerne

Dette er matvarene som setter fart på forbrenningen.

Fettbrennerne
Publisert
Sist oppdatert
Vann: Start dagen med et glass vann. Det får fart på forbrenningen utover dagen.

Sterkt krydder: Øker kroppstemperaturen, og dermed fettforbrenningen. Undersøkelser viser at folk som spiser mye sterkt krydder jevnlig, er slankere enn andre. Både kajennepepper, sennepspulver, hvitløk, ingefær og særlig chili er ansett som gunstig.

Melk: Et høyt kalsiuminntak kan motvirke at forbrenningen senkes når du slanker deg. Kalsium binder seg dessuten til fett og tar dermed med seg noe av det ut. Velg fettfattige melkeprodukter. Det er kalsiuminnholdet som teller.

Resistent stivelse: Det er påvist at den øker forbrenningen. Kan blandes i maten. Erstatt for eksempel 5 prosent av melet i brød og rundstykker med resistent stivelse, som selges i helsekostbutikker.

Sunne proteinkilder: For eksempel rent kjøtt, kylling, bønner og fet fisk. Proteiner er helt nødvendig for å bygge og bevare muskelmasse. Også små tap av muskelmasse fører til lavere forbrenning. Fet fisk inneholder dessuten omega-3-fettsyrer, som øker fettforbrenningen.

Kaffe og te: Flere studier har påvist økt fettforbrenning ved inntak av kaffe og te. Det gjelder spesielt grønn te og kinesisk oolongte. Grønn te inneholder også store mengder antioksidanter, som forebygger hjerte- og karsykdommer.

Mat med lav GI: GI er et måleverktøy som påviser hvordan ulik mat og drikke gir ulik blodsukkerstigning. Blodsukkeret styrer insulinproduksjonen i kroppen, som igjen henger tett sammen med forbrenningen. Mat med lav GI anses for å være mest gunstig. Eksempler er rent kjøtt, fisk, peanøtter, belgfrukter, aubergine, squash og helkorn. Det finnes et hav av bøker som inneholder utfyllende oversikt over matvarer og GI.


LES OGSÅ:
  • Mat med fart i

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer