Helse & Livsstil

Fettet ditt kan redde deg

Endelig kommer bilringene til nytte.

Fettet ditt kan redde deg
Publisert
Sist oppdatert
Fedmebølgen ser for første gang ut til å kunne ha positive effekter. Stadig flere vil bli kvitt bilringer og deigrumper, og legger seg på operasjonsbordet for å fettsuges.

Fettet som fjernes er blitt dumpet som avfall, men nå ser det ut til å kunne gjøre nytte for seg. Fett inneholder stamceller, som kan reparere skader i kroppen. Man har likevel ikke kunnet ta i bruk disse stamcellene - før nå. Stamceller er celler som har evnen til å produsere alle typer nye celler i kroppen, og det antas at forskning på stamceller kan hjelpe til med å finne behandlingsmetoder for alvorlige sykdommer som Parkinsons eller Alzheimer. Debatten rundt stamceller har til tider blitt meget opphetet, fordi en av de beste kildene til stamceller er menneskelige embryoer.

 • Les mer om stamceller hos forskning.no

 • Et team ved Universitetet i Oslo har jobbet under ledelse av cellebiolog og professor i medisinsk kjemi, Philippe Collas.

  Ifølge en pressemelding fra European Science Foundation har de har funnet en metode som kan avgjøre hvilke stamceller i fett som er best på å fornye kroppsvev.

  - Fett er en undervurdert kilde for stamceller. Til forskjell fra for eksempel beinmarg, har vi nå nærmest ubegrenset tilgang til stamceller. Det er fabelaktig! Vi får liter på liter med materiale fra klinikker som driver med kosmetisk kirurgi. Vi har bøttevis med stamceller å jobbe med, sa en begeistret Collas under en EuroStells-workshop om emnet i Montpellier.


  LES OGSÅ:
 • Fett nok?
 • Femina.no: Mål fettet ditt

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer