Ingefær

Fikser kvalme og gir lekker hud

Ingefær er rett og slett roten til alt godt.

Ingefær smaker friskt og rent, og kan brukes både som krydder og som te. Foto: Panther Media
Ingefær smaker friskt og rent, og kan brukes både som krydder og som te. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den er kanskje ikke den mest fristende saken i grønnsaksdisken, der den ligger og er brun og knudrete. Men ikke dropp den på grunn av utseendet.

Dette er nemlig en rot med nærmest magiske egenskaper. Og den hjelper mot det meste av små helseproblemer.

Sparker ut forkjølelsen

Ingefær er en gammel medisinplante, som kan hjelpe kroppen med å rense ut gruff, samt dempe forkjølelsesplager når du først har blitt smittet. Varm ingefærte lages med kokt vann, rå ingefær og honning og sitron etter smak. Du kan også søte den lett med å tilsette en dæsj god juice, som mango- eller guavajuice.

Les også: Her er en nye mirakel-drikken

Vondt som gjør godt

Enten du har gått en lang fjelltur, slått løs, jobbet hardt i hagen eller tatt ny pers i vektrommet kan du bli støl. Stølhet er ikke farlig, det viser bare at kroppen bygger muskler. Men er du inne i en god treningsperiode, kan du med fordel spise ingefær. Forskere ved Universitetet i Georgia har funnet ut at å spise ingefær daglig kan gjøre at du unngår den typiske stive gangen og muskelverken som gjerne melder seg dagen etter trening. Dette melder Express.

Mot røyksug

Når du får lyst på en røyk, ta deg en kopp te, for eksempel av ingefær. Det demper suget. En mugge kaldt vann med ingefær og sitron i kjøleskapet kan også være godt å ty til.

Litt mye vin i går?


Får du ikke ned en eneste matbit? Å nippe til frisk urtete er langt bedre enn ingenting. Ingefær og lakrisplante er for eksempel med på å fikse væskebalansen i kroppen. Tilsett gjerne litt sukker, så får magen noe å jobbe med.

Demper kvalme og mageproblemer

Graviditetskvalme kan være plagsomt. Men også her kan ingefæren være til hjelp.
Lag te av fersk ingefær, eller kjøp kapsler i helsekostbutikk eller på apoteket. Du kan drikke teen kald, hvis det føles bedre. Det er også bra å suge på en liten bit fersk ingefær.

Les også: Guide for gravide

Gir jevn og lekker hud

Ingefær kan også dempe irritasjoner og betennelser i kroppen, og kan dermed også virke helende på hudproblemer som kviser, akne og psoriasis. Til og med hovne øyelokk gir opp.

Bedre sex

Ingefærrot setter fart på blodsirkulasjonen, og blod i fri utfoldelse er nøyaktig det dere trenger for en het natt.

Mot oppblåsthet

Ingefær har vist seg effetiv når det kommer til å reduserer gass i fordøyelsessystemet. Det samme gjør peppermynte og kamomille. Ingefær har også en mild vanndrivende effekt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer