Negler

Filer du neglene feil?

Vanlig tabbe gjør at de fliser seg opp eller brekker.

ÉN VEI: Du bør unngå å file fram og tilbake når du steller neglene, råder ekspertene. Fil alltid i én retning, med jevn fart og bevegelse, så unngår du at neglene fliser seg opp. Velg også riktig fil. Glassfil er bra, metallfil er ikke bra.  Foto: Tim - Fotolia
ÉN VEI: Du bør unngå å file fram og tilbake når du steller neglene, råder ekspertene. Fil alltid i én retning, med jevn fart og bevegelse, så unngår du at neglene fliser seg opp. Velg også riktig fil. Glassfil er bra, metallfil er ikke bra. Foto: Tim - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd at neglene fliser seg opp og bare ikke klarer å vokse seg lange og sterke?

Neglene våre kan gi viktig indikasjoner om helsetilstanden din, og kan for eksempel røpe om du mangler noen næringsstoffer eller er dehydrert. Men selv om neglene kan si noe om helsen din, kan flisete negler også skyldes noe så enkelt som at du filer neglene feil. 

– Det kan også skyldes at man enkelt og greit filer neglene feil med feil fil, forklarer Tine Bostrøm Jørgensen hos Phika BeatuyCompany, som blant annet fører neglelakkmerket Zoya. 

LES OGSÅ: Få bukt med flisete negler

Velg riktig fil

La-Tweez Glass neglefil skal kunne hjelpe deg på vei til  perfekt manikyr. Rutenettet på overflaten er utviklet for å gjøre den jobben som andre filer kan gjøre, men å gjøre det bedre, etterlate neglene jevnere og sunnere (kr 40, Blivakker.no).
La-Tweez Glass neglefil skal kunne hjelpe deg på vei til perfekt manikyr. Rutenettet på overflaten er utviklet for å gjøre den jobben som andre filer kan gjøre, men å gjøre det bedre, etterlate neglene jevnere og sunnere (kr 40, Blivakker.no). Vis mer

Det er ikke bare retningen som avgjør hvor sårbar neglen din blir. Størrelsen på kornene på selve fila teller også.

Jo finere fil, jo mindre skadelig for neglen og jo enklere er det å få fasongen du ønsker.

– Bruk en god fil du får kjøpt i en salong hvor de kan gi anbefaling på hvilken du bør velge, sier hun. 

Selv om de gamle, klassiske metallfilene kan være svært effektive, har de en tendens til å ripe opp neglene, så eksperten er helt klar på at du bør kvitte deg med metallfilene.

– Unngå metallfiler!

Grove sandpapirfiler er også røffe på neglene. Gå heller for en svært finkornet sandpapirfil eller – aller helst – en krystallfil.

LES OGSÅ: 10 trinn til vakre negler

Fil dem riktig

Å file neglene fram og tilbake kan forårsake rifter. Slike rifter og ujevnheter i negleoverflaten gjør neglene dine svake, og sjansene for at neglene brekker, øker.

Derfor bør du alltid sørge for å file neglene riktig.

– Fil fra hver ytterkant mot midten av neglen, først fra venstre og så fra høyre, sier Bostrøm Jørgensen.  

Altså: Hold filen mellom tommelen og pekefingeren og begynn på den ene yttersiden av neglen. Fil i én retning, inn mot midten. Gjenta på den andre siden, og sørg for at du også her filer inn mot midten av neglen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer