Hårfrisyrer

Finn frisyren som passer for deg

Dette må du tenke på før du ber frisøren gi deg en helt ny sveis.

Hvilken frisyre vil du ha selv? Stjerner som Rihanna, Reese Witherspoon og Rachel Bilson er alle kjente for sine fine frisyrer. Foto: All Over Press
Hvilken frisyre vil du ha selv? Stjerner som Rihanna, Reese Witherspoon og Rachel Bilson er alle kjente for sine fine frisyrer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


SI DIN MENING

Når skiftet du frisyre sist?
Det er lett å klippe seg på samme måte hver gang du er hos frisøren. Har du hatt samme sveisen i flere år, er det kanskje på tide å gjøre en forandring. Det er noen ting du bør tenke på før du gjør en stor forandring.

For mer enn to år siden
 
437 (28%)
For under åtte måneder siden
 
368 (24%)
For under to måneder siden
 
259 (17%)
For mer enn fem å siden
 
227 (15%)
For mer enn ti år siden
 
185 (12%)
Vet ikke
 
86 (6%)

Ansiktsform

Å finne ut hvilken ansiktsform du har, er et viktig skritt i riktig retning. Den ideelle ansiktsformen - det vil si den som kler stort sett alle frisyrer - er oval, det vil si at det bredeste partiet er ved tinningen.

Når en frisør skal bruke håret til å skape mest mulig balanse, er oval utgangspunktet. Har du for eksempel lav panne, kan det være lurt å styre unna lugg, mens en med høy panne kan kle lugg kjempegodt. Trendluggen nå er tung og går helt ned til øyevippene. Har du spiss hake kan det være fint med langt hår, som fyller ut ved hakepartiet.

Få inspirasjon fra hårfine stjerner

Ikke gå i frisyrefella

Når du skal bruke et bilde som inspirasjon, er det en god idé å holde en finger oppå ansiktet, og se på sveisen om det er virkelig den du vil ha. Det er lett å la seg blende av et fint bilde selv om vedkommende har ulik ansiktsform som deg.

Legg også merke til om dere har omtrent samme tykkelse på håret. Hvis du har mye tykkere hår enn personen på bildet, kan du risikere å få en stor bolle av en frisyre om du skulle være så tøff å gå for kort hår. Og hvis du har veldig tynt og fint hår kan det se enda tynnere ut med feil frisyre.

En annen ting å legge merke til, er strukturen på håret dit, Har du glatt hår, litt fall eller krøller?

Behov

Hvis du har bestemt deg for å gå for noe helt nytt, er det viktig å huske hvilke behov du har i hverdagen. For eksempel om det er viktig for deg å kunne ha hestehale, og om du eventuelt er villig til å bruke spenner på de korteste hårlengdene.

Hvor mye tid du er villig til å bruke på å style håret ditt? Er du avhengig av en lettstelt frisyre, må klippen gjenspeile det. Har du noen minutter til føhning og styling, kan frisyren bli noen hakk tøffere med en gang.

Sett farge på verket

Det er ikke bare klippen som avgjør hvor fin en frisyre kan være. En flott hårfarge kan gi dybde og gi en spennende effekt på alle frisyrer, også de klassiske og nøkterne.

Finn ut om du har naturlige kalde eller varme farger på hud og hår, og velg en hårfarge som da er kald eller varm. Hårfargen kan være helt avgjørende for om du ser matt og gusten ut, eller glødende av friskhet.

Modighetsgrad

Har du lyst til å bruke håret som det perfekte tilbehøret og løfte moteutrykket ditt hver dag, er det viktig at du finner en frisyre du er sikker på at du liker, og det mer enn én dag.

En mer typete hårfrisyre gir deg et sterkt uttrykk, og burde stå i stil til klærne dine. Ta en titt på hvilke frisyerer som gjelder i 2010. Uansett er det morsomste med hår at det gror ut igjen, og ingen frisyrer varer evig. Det er lov å leke seg litt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer