Helse & Livsstil

Finn gløden

Skranter forholdet på det seksuelle plan? Prøv disse øvelsene.

Finn gløden
Publisert
Sist oppdatert
Har dere havnet i en dårlig fase - er sexlivet døden nær? Sexolog Gro Isachsen anbefaler å nullstille forholdet, for så langsomt å bygge opp igjen en følelse av nærhet og erotikk. Det kan dere gjøre gjennom et tretrinnsprogram.Første skritt er å bli enig om å gjennomføre de tre fasene, og forplikte seg til å sette av tid til minimum en kveld i uka, trekke ut telefonkontakten og sørge for at ingen forstyrrer.FASE 1: SEX-STOPPBegge partene bør bli enig om at de vil forandre på sitasjonen. Avtal å ta en sex-pause. Pausen betyr ikke at dere ikke skal røre hverandre, men unngå alle erogene soner og alt som kan minne om tenning. Målet er å fjerne alle mønstre og alle uutalte presssituasjoner.Massasje er fint – gjerne med fokus på stive og støle muskler. Det gjør noe med deg både når du gir og får massasje. Vær også flink med å gi hverandre råd og veiledning. Det er ikke nødvendig å snakke hele tiden, men si fra når noe er godt, og når det ikke er det.Den sex-frie perioden bør vare en god stund, det varierer fra par til par. Noen trenger et halvt år før de er klare til å gå over i neste fase, andre trenger 14 dager.FASE 2: NÆRHETSPERIODENNå handler det om nærhet, og dere kan begynne å nærme dere hverandres erogene soner. Vær fremdeles påpasselige i forhold til tid og prioritering. Dette er et treningsprogram, og det krever at dere setter av minimum én kveld i uka.Nå skal du snakke i jeg-form og signalisere hvilke behov du har, hva du liker og hva du ikke liker. Det er lov å ta på hverandre, men uten for mye fokus på det erotiske. Stryk og kjæl med hverandre. Når dere kjenner at en av dere er i ferd med å tenne, skal dere gå videre til et område som ikke er så erogent.Bruk god tid – minst en halv time på hver. Kartlegg de erogene sonene – det er lov å vekke lyst både hos deg selv og partneren, men ikke å presse seg videre. Det er lov å avbryte treningen hvis en føler at det er nødvendig.FASE 3: SEX PÅ NYTTI tredje fase er det klart for sex, men fremdeles skal dere være sikre på at begge vil gå videre. Nå vet dere mer om hverandres kropper og har trent dere i å gi beskjeder om hva som er og ikke er godt. Er dere klare for det, er det et taktisk trekk å onanere foran partneren. Da kan han se hva som får deg til å tenne, hvilke bevegelser og hvor lang tid du trenger.Etter at dere har gjennomført onanitrening og har konsentrert dere om å tenne partneren og dere selv til det ytterste noen ganger, er tiden inne for å ha samleie. Vurder også å kjøpe et enkelt hjelpemiddel, som en vibrator, slik at kvinnen selv kan stimulere klitoris under samleiet.Husk at ingen kan være tankelesere, og ta med det dere har lært i de første to fasene om omtenksomhet, ro og tillit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer