Helse & Livsstil

Finn mattrygghet på nett

Bruk nettet for hva det er verdt og hold deg oppdatert på hva som skjer med maten vår.

Finn mattrygghet på nett
Publisert
Sist oppdatert
Tabloide presseoppslag er ikke nødvendigvis den mest nyanserte kilden til informasjon hva angår trygg mat. Her får du en samling lenker fra fagkilder som kan både informere og berolige deg som ikke er helt sikker på hva som er trygt å spise.Fugleinfluensaen brer stadig om seg. Er du bekymret for smitte, bør du lese Mattilsynets sider om fugleinfluensa. Her finner du edruelig og faglig solid informasjon om sykdommen og hva du bør gjøre for å beskytte deg mot smitte. Folkehelseinstituttet har egen informasjon om hvordan du beskytter deg mot e.coli-bakterier. Her finner du også mye informasjon om Legionella-bakterien.Matportalen gir deg god og grundig informasjon om matvarer du bør være forsiktig med. Her finner du også informasjon om hvilke symptomer som kan indikere at du har blitt syk på grunn av noe du har spist.Før helgen ble det påvist kugalskap i Sverige. Denne sykdommen har aldri vært påvist i Norge, men hvis du er bekymret, kan du lese Mattilsynets informasjon om kugalskap.Informasjon om mattrygghet generelt finner du på nettsidene til Vitenskapskomiteen for mattrygghhet. Språket er sterkt faglig og litt tungt å lese for de fleste av oss, men gir god informasjon. Her kan du blant annet lese komiteens risikovurdering hva angår fugleinfluensa i Norge.LES MER PÅ KK.NO:
 • Frykten for føden
 • - Nesten umulig å få fugleinfluensa
 • Blogg: Syk mat
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer