Vekt Og Kosthold

Fire diettfrie slanketips

Enkle grep som kan hjelpe deg ned i vekt - uten slankekur.

STRESSFRI SLANKING: Skal ekstrokiloene av? Det kan gjøres uten de store grepene. Foto: Getty Images
STRESSFRI SLANKING: Skal ekstrokiloene av? Det kan gjøres uten de store grepene. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er fort gjort at kiloene sniker seg på. Stillesittende arbeid, lite fysisk aktivitet og et kosthold med mye sukker er typiske årsaker. Er det såpass at du burde gå ned 10 kilo eller mer, er det bare en real overhaling av kosthold og livsstil som hjelper.

Er det snakk om et par kilo ekstra, finnes det triks som kan hjelpe deg å bli kvitt dem, uten at du må starte et strengt treningsregime eller gå på en streng diett.Høres ikke det bra ut? Det skal selvsagt sies at best effekt får du om du blir mer aktiv og spiser sunnere, men det er da verdt å prøve disse fire triksene, likevel?

Bytt kaffe og svart te med grønn te

Du vet sikkert allerede at grønn te har mange helsebringende effekter. Denne ubehandlede teen er full av antioksidanter, men inneholder også stoffet catechin, som forskerne hevder kan øke fettforbrenningen, og i tillegg bremse fettabsorberingen i fordøyelsessystemet.

Spis chili

Glad i spicy mat? Det er bra, for stoffet som gjør at chili smaker sterkt, capsaicin, som utløser en termodynamisk forbrenning, som blant annet fører til raskere hjertefrekvens og øker stoffskiftet med opptil 25 prosent. Dermed vil du rett og slett forbrenne flere kalorier når du spiser chilikrydret mat.

Andre studier viser at chili i maten gjør at du spiser mindre, fordi smaksopplevelsen blir mer intens. Du trenger ikke gjøre maten kruttsterk for å få effekt, og det holder å drysse litt chili over maten før du spiser den.

Drikk kaldt vann før du spiser

Billig og veldig enkelt. Drikk et stort glass kaldt vann før du spiser, så skal det hindre overspising. Det hevder i hvert fall forskere ved Sheba Medical Centre, i en studie publisert i International Journal of Obesity. Forsøkspersonene, overvektige barn, drakk 10 milliliter kaldt vann per kroppskilo (ved 60 kilo tilsvarer det seks desiliter), og det viste seg at de forbrant 25 prosent mer enn vanlig i opptil 40 minutter etterpå.

Det skal også nevnes at noen ganger forveksler vi tørste med sult, så derfor kan det være lurt å drikke hvis du tror du er sulten. Dessuten vil jo et stort glass vann fylle magen ganske mye allerede før du setter deg til bords, så sånn sett kan det forhindre at du overspiser.

Spis suppe eller salat til forrett

Et annet triks for å ikke overspise er å starte middagen med en suppe eller salat. Da fyller du magen uten å få i deg altfor mange kalorier, og unngår å spise deg stappings på kraftig middagskost.

Suppa bør aller helst være hjemmelaget og full av grønnsaker, men posesuppe funker også, særlig om du jazzer den opp. En salat er jo laget på 1-2-3, og vips har du fått i deg i hvert fall to av de fem frukt og grønt-porsjonene du bør få i deg daglig.

VELGJØRENDE TE: 2-3 kopper grønn te holder deg ung - og hjelper forbrenningen i gang. Foto: Getty Images/Brand X
VELGJØRENDE TE: 2-3 kopper grønn te holder deg ung - og hjelper forbrenningen i gang. Foto: Getty Images/Brand X Vis mer
HETE SAKER: Chili øker forbrenningen. Foto: Colourbox.com
HETE SAKER: Chili øker forbrenningen. Foto: Colourbox.com Vis mer
VANN ER BEST MOT TØRSTE: Og dessuten kan et glass vann før middag stagge sulten. Foto: Thinkstock
VANN ER BEST MOT TØRSTE: Og dessuten kan et glass vann før middag stagge sulten. Foto: Thinkstock Vis mer
SMART: Lag en liten salat til forrett, så får du i deg grønnsaker, og spiser mindre til hovedrett. Foto: Panther Media
SMART: Lag en liten salat til forrett, så får du i deg grønnsaker, og spiser mindre til hovedrett. Foto: Panther Media Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer