Mat Og Hygiene

Fire hygienetabber du gjør hver dag

Noen av disse har du sikkert ikke tenkt over en gang...

FINN TO FEIL: Å sette handleposer og håndveske på kjøkkenbenken er to typiske hygienetabber vi gjør.  Foto: KK
FINN TO FEIL: Å sette handleposer og håndveske på kjøkkenbenken er to typiske hygienetabber vi gjør. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vi liker alle å tro at vi er flinke med hygiene. Ikke bare når det gjelder å vaske kroppen, men også når det gjelder hus og matlaging.

Likevel er det nok flere ting du gjør hver eneste dag som ikke er fullt så hygienisk, og det verste er at du sikkert ikke er klar over mange av disse tabbene.

Bakterier finnes jo overalt, de er en naturlig del av livet. Og selv om mange bakterier har gode formål og er viktige for oss, er det også en lang rekke bakterier som kan gjøre oss syke.

Derfor er det spesielt viktig at vi er nøye med hygienen når vi lager mat, men det er ikke bare hendene dine du bør tenke på. Kjøkkenet i seg selv kan også være en smittekilde.

LES OGSÅ: Så ofte bør du vaske badet

1. Vesker og handlenett på kjøkkenbenken

Kjøkkenbenken er et område som er i bruk hver eneste dag, opptil flere ganger om dagen. Og selv om det hovedsakelig er matlaging som foregår her, er det likevel ikke bare matvarer og kjøkkenutstyr vi legger på benken.

Handleposer, håndveska og mobiltelefoner er typiske ting som også plasseres her. Men det er kanskje ikke det smarteste du gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer