Leppestift

Fire måter å bruke trendfargen på

Mørke lepper er hot i høst, men det er fort gjort å gjøre feil. Her er triksene som funker.

PLOMMER OG BÆR: Mørke bærtoner kan virke skumle, men er faktisk ganske enkle å bruke. Lær hvordan i denne saken.  Foto: Per Ervland
PLOMMER OG BÆR: Mørke bærtoner kan virke skumle, men er faktisk ganske enkle å bruke. Lær hvordan i denne saken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mørke lepper er en av høstens aller største sminketrender, og selv om det ser alldeles nydelig ut på modellene, kan det være en litt vanskelig look å kopiere i hverdagen.Heldigvis finnes det triks for å gjøre trenden lettere å bruke, enten du ønsker å være litt mer forsiktig eller satse på fullt drama på leppefronten. Den britiske makeupartisten Lisa Eldridge beskriver fire forskjellige måter å bruke trendleppefargen.

1. Prøv en stain

Den aller enkleste og «snilleste» måten å bruke mørk leppestift på, er å bruke den som en stain. Ta litt farge på fingeren og dytt på leppene for en effektful, men ikke kjempedramatisk look – litt som om du har spist en neve veldig modne kirsebær. Du kan gjerne bruke en lipliner for å jevne ut leppene dine, men sørg da for at den matcher leppestiften og at du gnir ut den med fingeren så alt glir godt inn i hverandre, råder Eldridge. Dersom du ønsker en litt mer glossy variant, kan du selvsagt avslutte med en klar gloss eller god leppepomade.

2. Klassisk leppestift

For en mer dramatisk vri, kan du fylle inn hele leppen med en matchende lipliner, før du påfører en mørk leppestift med en leppepensel. Denne varianten er nok ikke den beste hvis du planlegger å kline med daten din, men den ser alldeles nydelig ut.

3. Kombiner med gloss

Påfør leppestift (med eller uten lipliner) på den klassiske måten, aller helst med en leppepensel for å få en presis form. Blot på litt papir og gjenta prosessen. Ved å påføre to eller tre tynne lag, heller enn ett tjukt, vil leppestiften se penere ut og sitte lenger på leppene. Legg så på et lag gloss, enten klar eller en matchende farge, over leppestiften. Med mørke leppestifter, anbefaler makeupartisten å legge litt gloss på håndbaken først, og så bruke en pensel for å ta den på leppene. Da slipper du å overføre den mørke leppestiften til selve lipglossen.

4. Bruk den i kinna

Leppestiften er ikke bare for leppene, og dette er en flott alternativ måte å bruke den mørke fargen på, og er veldig enkelt å få til. Påfør litt farge på håndbaken og varm den opp med ringefingeren din. Press den så inn i kinnene som en kremrouge, og dus kantene med langfingeren.Husk at kremprodukter funker best over kremprodukter, så bruk denne teknikken sammen med en flytende eller kremete foundation, ikke over pudder.

TRINN FOR TRINN

Se én måte å legge mørk leppestift her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer