Helse & Livsstil

Fire timers trim gir syv års liv

Mosjonerer du fire timer i uken, kan det forlenge livet ditt med syv år, er konklusjonen i en ny, dansk undersøkelse.

Velg treningsform selv, det viktigste er at du blir svett. Foto: Colourbox
Velg treningsform selv, det viktigste er at du blir svett. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Vi har lenge visst at mosjon minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer, men denne undersøkelsen viser at mosjon også har en tydelig effekt hva angår kreftsykdommer. det samme gjelder for slag og lungesykdommer, sier hjertelege Peter Schnohr til den danske avisen Politiken.Undersøkelsen har pågått siden 1976, og forskerne har fulgt rundt 5000 dansker og deres mosjonsvaner. Konklusjonen er klar: mosjonerer du fire timer i uken, kan du leve syv år lengre. Forutsetningen er at du blir litt svett. Tøy og bøy til tannpussen har ikke denne effekten. Også mer moderat mosjon forlenger livet; mellom to og fire timers mosjon i uken gir deg fem ekstra år. Mosjonsformen i seg selv spiller ikke så stor rolle. Poenget er at pulsen øker, og at svettedråpene pipler frem i pannen. Om du vil gå, sykle, spille fotball, gå på aerobic eller hva som helst annet, velger du selv.Undersøkelsen er ikke omfattende nok med hensyn til antall deltakere for å kunne konkludere sikkert med hvilke kreftformer som kan forebygges ved hjelp av mosjon, men tidligere undersøkelser har vist at spesielt eggstokkkreft, brystkreft og kreft i tykktarmen kan forebygges på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer