Pupper

Fire ting som påvirker brystenes utseende

Røyking og dårlig bruk av fuktighetskrem kan ha innflytelse på størrelsen.

KAN VI PÅVIRKE PUPPEN? Det er ikke alt vi er herre over, men røykeslutt og gode fuktighetskremrutiner kan gjøre underverker for brystenes utseende.  Foto: Colourbox
KAN VI PÅVIRKE PUPPEN? Det er ikke alt vi er herre over, men røykeslutt og gode fuktighetskremrutiner kan gjøre underverker for brystenes utseende. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi vet alle at brystene forandrer seg gjennom livet, og det er uunngåelig.

Men forskere har nå funnet flere faktorer som kan spille inn på hvordan puppene vil se ut senere i livet.

En ny studie fant minst fire eksterne faktorer, utenom alder og gener, som betydelig påvirker kvinnebryster, skriver Huffington Post.

Fire faktorer som påvirker utseende

Studien tok for seg 161 identiske tvillingpar, med en snittalder på 47,6 år.

Forskerne registrerte alle kvinnenes medisinske og personlige historie, fotograferte brystene og rangerte dem basert på 16 estetiske mål de selv hadde satt på attraktive bryster. (Det finnes vel i grunn ingen fasit.) De så på yppighet, hudkvalitet og omkretsen på areola, huden rundt brystvorten.

De fire tingene som hadde størst innflytelse på brystenes utseende var daglig bruk av hudkrem, brystkreft, hormonbehandling og røyking.

Det er ingen tvil om at vi har nok å bekymre oss for om vi ikke skal henge oss opp i hvilke bryster vi er utdelt. Men, det er jo fint å vite at det er noe vi kan gjøre selv, som kan ha en effekt på hvordan de vil se ut senere.

Røyking

Studien slo fast at sigaretter har negativ påvirkning på brystene over tid.

Hudkvaliteten blir dårligere, puppene blir mindre yppige. Kvinner som røyker ville også ha mindre attraktiv bryststørrelse og mindre attraktiv areolastørrelse.

Visste du at røyking kan fremskynde overgangsalderen?

Daglig bruk av fuktighetskrem

Kvinner som brukte fuktighetskrem hver dag hadde mye færre rynker på brystene enn de som ikke tok seg bryet. Å tilføre fuktighet kunne også knyttes til færre strekkmerker og mørke flekker i huden.

(Noen flere som strekker seg etter hudkremen akkurat nå?)

Brystkreft

Ikke overraskende viste studien av dersom man har hatt brystkreft, vil det påvirke utseendet på brystene. Både på grunn av arr, at brystene henger litt mer og kan bli assymmetriske etter behandling.

LES OGSÅ: Husarbeid kan redusere brystkreftrisiko

Hormonterapi

Hormonterapi (HT) blir brukt for å lindre symptomer på overgangsalderen. Det er i første rekke snakk om å tilføre kroppen østrogener, progestagener og progestiner.

Studien viste at kvinnene som hadde fått HT hadde pupper som så yngre og mer yppige ut, og de hadde mer attraktiv bryststørrelse, form og areolaer.

Studier viser forøvrig at noen typer HT kan øke risikoen for kreft i eggstokker og bryst, mens andre kan redusere sjansen for visse krefttyper.

LES OGSÅ: Slik holder du huden ung

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer