Proteiner

Fisken som er proppfull av protein

Smart valg for deg som ikke spiser kjøtt.

MUSKELMAT: Tunfisk er den mest proteinrike fiskesorten. Tunfisk i vann på boks inneholder rundt 23 gram protein per 100 gram.  Foto: Trine Solberg
MUSKELMAT: Tunfisk er den mest proteinrike fiskesorten. Tunfisk i vann på boks inneholder rundt 23 gram protein per 100 gram. Foto: Trine Solberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Proteiner er et viktig næringsstoff for kroppen vår, som er med på å bygge opp både muskler og skjelett, samt frakte andre næringsstoffer rundt i kroppen. 

Spiser du lite eller ikke noe kjøtt, er det derfor viktig at du får i deg proteiner fra andre matkilder. Det er heldigvis mye du kan spise for å erstatte kjøttet, og en god erstatter er selvsagt fisk.

Fet fisk inneholder fettsyrer som er viktige for blant annet immunforsvaret ditt, samt at det skal kunne motvirke demens og være med på å forebygge hjerte- og karsykdommer, men det anbefales at vi får i oss både fet og mager fisk.  

LES OGSÅ: Fisk, kjøtt eller kylling - hva bør du velge? 

Tunfisk inneholder mer protein enn mange kjøttyper

Fisk er faktisk nesten akkurat like proteinrikt som kjøtt, og dermed er det en super erstatning.  

- I hovedsak inneholder fisk og kjøtt omtrent like mye protein, med rundt 20 gram protein per 100 gram spiselig vare før tilberedning. Kjøtt ligger gjerne rett over og fisk rett under dette, men forskjellen er liten, sier Vegard Lysne, klinisk ernæringsfysiolog, doktorgradsstipendiat og grunnlegger av nettstedet Frisk og Funksjonell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer