Skjønnhet

Flasken som faktisk bør stå på badet

Olivenolje er et supert remedie som kan brukes til masse.

GOD OG NATURLIG: Olivenoljen er mild og hudvennlig, og dessuten billig å bruke. Foto: ThinkStock
GOD OG NATURLIG: Olivenoljen er mild og hudvennlig, og dessuten billig å bruke. Foto: ThinkStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert badet fullt av flasker og krukker allerede, men du bør likevel rydde plass til olivenoljen.Hvorfor? Fordi den er et supert skjønnhetsprodukt som både er billig og naturlig. Faktisk kan den erstatte en rekke andre produkter som fyller servantskapet ditt. Du bør i hvert fall gi den en sjanse.LES OGSÅ: Du smører deg med 515 kjemikalierHer er fem ting olivenoljen kan brukes som:

Sminkefjerner

Olivenoljen er mild og fin, og super til å fjerne øyesminke. Ta noen dråper på fingrene eller en bomullsdott og stryk forsiktig over øynene. Selv vannfast mascara gir tapt uten at du må gnikke og gni. Etterpå tørker du oljen av med en ren bomullsdott.

Kroppsolje

Bytt ut den vanlige fuktighetskremen du bruker på kroppen med olivenolje. Smør helst på rett etter at du har dusjet, mens kroppen enda er litt fuktig. Har du tørre føtter er olivenolje supert å smøre dem inn med. Det samme gjelder om du har sprukne neglbånd. Gni olivenolje på neglene for å myke opp.Liker du ikke lukten av olivenolje? Da kan du ha i noen dråper peppermynteolje, roseolje eller annen olje med god lukt. Du får slikt på apoteket og i helsekostbutikker.

Barberingsolje

Hvis du bruker olivenolje som barberingsolje, får du en tett og fin barbering uten at huden blir irritert. Og du slipper å smøre deg inn med fuktighetskrem etterpå. Siden olivenolje er helt naturlig, er den bedre å bruke når du skal barbere bikinilinjen enn barberskum eller såpe.

Hårkur

Tørt og livløst hår? Olivenolje fungerer utmerket som hårkur. Du vil få veldig fin glans av det. Vask med sjampo, skyll ut, og gni så olivenolje inn i håret. Hvis du plages med tørr hodebunn kan du massere godt inn i hodebunnen. Hvis du fort får fett hår, tar du ikke oljen helt inn til hårrøttene. La kuren virke noen minutter og skyll godt ut. Hvis du synes håret virker tungt, kan du vaske det lett igjen med liten sjampomengde.

Kroppsskrubb

Bland olivenolje med salt eller sukker, og bruk det som kroppsskrubb. Billig, enkelt og effektivt!

Andre oljer fungerer også

Det trenger ikke være olivenolje du bruker til dette som er nevnt over. Det fungerer også med andre naturlige plantebaserte oljer, som mandelolje, jordnøttolje, jojobaolje og så videre. Du finner dem på apoteket eller i helsekostbutikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer