FLETT HÅRET: Om du fletter håret før du legger deg, tar du bedre vare på det, samtidig som du våkner med fiks ferdige sexy bølger.  Foto: Getty Images/BananaStock RF
FLETT HÅRET: Om du fletter håret før du legger deg, tar du bedre vare på det, samtidig som du våkner med fiks ferdige sexy bølger. Foto: Getty Images/BananaStock RF Vis mer

Skjønnhet

Flett håret før du legger deg

Fem skjønnhetsvaner du bør begynne med nå.

Publisert
Det finnes uvaner vi bør kvitte oss med og vaner vi bør skaffe oss – også på skjønnhetsfronten.

Noen små, enkle grep kan utgjøre en enorm forskjell. Det skal ikke mer til enn et par minutter om dagen, og vips så har du sunnere hår, flottere hud og vakrere negler.

Det er ingen grunn til å gå for dyre, kompliserte eller tidkrevende skjønnhetsrutiner når de kjappe, billige og enkle fungerer ypperlig.

Magasinet Glamour har laget en liste over fem undervurderte skjønnhetsvaner, som alle bør begynne med nå!

LES OGSÅ: Vanene som er «bra» for deg

1.Flett håret før du legger deg

Enten du «synder» og sover med vått hår eller ei, kan håret skades mye i løpet av ei natt. Du sparer det for en del av dette ved å samle håret i ei løs flette før du legger deg.

Bonusen er jo at du kan gi håret lekre, sommerlige bølger helt uten varmeverktøy. For å gi disse bølgene litt ekstra hold, kan du spraye håret lett med en saltvannsspray, en leave-in-balsam eller en krøllespray før du fletter det. Håret bør ikke være klissvått, men bare veldig lett fuktet.

KLIN PÅ: Du trenger sannsynligvis mer håndkrem enn du tror, og kvelden er det beste tidspunktet å påføre den. Foto: Thinkstock
KLIN PÅ: Du trenger sannsynligvis mer håndkrem enn du tror, og kvelden er det beste tidspunktet å påføre den. Foto: Thinkstock Vis mer

2. Bruk håndkrem før leggetid

Legg håndkremen på nattbordet og gjør det til en vane å smøre dem før du legger deg. Selvsagt kan dette være det siste du vil bruke tid på når energien er på bunn, og du bare vil lukke øynene, men det er så verdt det.

Håndkremen får nemlig mye mer tid til å synke godt inn i huden og virke enn når du smører deg ellers på dagen. Dermed blir også effekten større. Husk også at du bør bruke mer håndkrem enn du tror.

(Saken fortsetter under bildet.)


Mange bruker for lite salve, kanskje fordi de er vant til at huden er tørr, eller fordi det er upraktisk å bruke fete, klissete salver. Man bør generelt smøre rikelig med salve, etter ditt eget behov, har hudlege Darjosh Dinparvar ved Oslo Hudlegesenter tidliger fortalt KK.no.

LES OGSÅ: Sliter du med tørre hender?

KJØL NED: Bruk den kalde settingen eller eventuelt «cool»-knappen for å avslutte føningen. Foto: Per Ervland
KJØL NED: Bruk den kalde settingen eller eventuelt «cool»-knappen for å avslutte føningen. Foto: Per Ervland Vis mer

3. Bruk «cool»-knappen på føneren

For den ultimate fønen, med blankest mulig resultat, har frisør og leder for Defines frisørteam, Lise Holm-Glad tidligere anbefalt nettopp å avslutte med kald luft. De fleste fønere har en egen innstilling for dette, og frisøren sier at denne bør brukes helt til slutt, når håret er tørt. Da vil du «sette» fønen og få håret til å holde seg slik du har fønet det på plass.

(Saken fortsetter under bildet.)


Håret «setter seg» slik det er i det øyeblikket det blir kaldt, så det er vel verdt å bruke et par minutter ekstra på føningen.

– Det er når håret er varmt at det kan formes. Det betyr at fønen kan bli slappere hvis du drar ut børsten av varmt hår, så avslutt derfor kald luft, sier Lise Holm-Glad.

LES OGSÅ: Ikke føn klissvått hår

FIL NEGLENE: Gjerne hver eneste dag! Foto: Getty Images
FIL NEGLENE: Gjerne hver eneste dag! Foto: Getty Images Vis mer

4. Fil neglene daglig

De fleste av oss filer nok bare neglene når det absolutt trengs – når de har fått et hakk, brukket, blitt irriterende ujevne eller for lange. Dersom du tar deg tid til å file dem bitte litt hver eneste dag, er sjansene dog større for at du unngår alt dette i utgangspunktet.

(Saken fortsetter under bildet.)


Når du filer neglene, begynn på sidene og fil inn mot midten. Unngå å file fram og tilbake, da kan du lage rifter. Jo finere fil, desto enklere er det å få den fasongen du ønsker. Husk at negler som er filt mye på sidene lettere kan brekke.

Metallfiler er svært effektive, men de har en tendens til å ripe opp neglene. Også sandpapirfiler kan være i overkant røffe. Prøv heller en krystallfil, som er det mest skånsomme for neglene. Så lenge du ikke mister dem på flisgulvet, varer de dessuten i evigheter! (Ikke at vi har testa å miste dem, altså.)


LES OGSÅ: Dette kan skade håret ditt

FOR TUNGT? Gjør sminken lettere ved å blande den med fuktighetskrem. Foto: Thinkstock
FOR TUNGT? Gjør sminken lettere ved å blande den med fuktighetskrem. Foto: Thinkstock Vis mer

5. Miks sminke med fuktighetskrem

Sommeren er tida for en lettere sminkelook, og mange av oss foretrekker så å si bare fjes på denne tida av året. Om du likevel vil bruke noe for å gi huden noe ekstra, er det veldig fint å blande litt sminke inn i fuktighetkremen.

(Saken fortsetter under bildet.)


Føler du deg bleik? Bruk noen dråper flytende bronzer eller krembronzer i fuktighetskremen.

Vil du jevne ut hudtonen? Bland litt foundation inn i fuktighetskremen så får du en farget dagkrem som matcher huden din perfekt.

Vil du lage din egen «BB-krem»? Bland litt mineralfoundation inn i fuktighetskremen din.

Vil du gi huden litt ekstra glød? Bland en highlighter inn i kremen din for å gi huden en sommerlig glød. Unngå highlightere med for mye skimmer og glitter – gå heller for en med glans.

LES OGSÅ: Slik bruker du en highlighter

BESKYTTER HÅRET: Flett det før sengetid.  Foto: Aina Kristiansen
BESKYTTER HÅRET: Flett det før sengetid. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer