FLØRTE: Synes du det er flaut å skulle flørte med en du er interessert i? Her er ekspertenes tips til deg! Foto: Antonioguillem - Fotolia
FLØRTE: Synes du det er flaut å skulle flørte med en du er interessert i? Her er ekspertenes tips til deg! Foto: Antonioguillem - Fotolia Vis mer

Flørte

Flørt med skikkelig suksess

Singel og på leting? Da bør du kunne dette!

Publisert

KK.NO: Det å være singel og på sjekkern kan være både spennende og gøy, men også svært frustrerende og slitsomt – og det spesielt hvis man ikke kan kunsten å flørte.

Har du spottet drømmemannen, men er redd og usikker på hvordan du skal gå frem?

Mange kvinner føler det slik, men hva er det egentlig vi er så redde for?

LES OGSÅ: Slik blir du en datingekspert

Frykt for å bli avvist

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, mener at mange er redde for å bli avvist.

- Frykten for å flørte henger som oftest sammen med frykten for å bli avvist. Å flørte er å vise interesse, og da stiller man seg sårbar – hvis den andre ikke er interessert blir man på en måte den underlegne parten.

Espen Korsvik, som er daglig leder i coachingselskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, forteller til KK.no at mye av kvinners usikkerhet rundt flørting også handler om lite kunnskap rundt hvordan man skaper tiltrekning.

- Flørting handler om «erting». Du må tørre å erte gutten hvis du føler at det passer, og ikke vær redd for å eksperimentere. Det er også greit å være litt småfrekk, men lytt til signaler så du ikke skremmer han vekk.

VIS INTERESSE: Visste du at menn faktisk liker det når kvinner tar initiativ?  Foto: Sergey Nivens - Fotolia
VIS INTERESSE: Visste du at menn faktisk liker det når kvinner tar initiativ? Foto: Sergey Nivens - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Det er sunt å være singel

Menn liker at kvinner tar initiativ

Videre forteller Korsvik at kvinner bør bli flinkere til å ta initiativ, da dette er noe menn liker. Du må tørre å ta en sjanse, og ikke tenke for mye på hva som er riktig og galt tidspunkt å ta initiativ.

– Hopp i det. Bli venn med kompisene hans også dersom de er til stede. Ved å ta initiativ har du muligheten til å styre hvem du har kontakt med i livet ditt, men det krever også at du selv tar initiativ.

– De fleste menn elsker å bli sjekket opp av jenter. Da føler de seg maskuline og det blir ofte en bedre balanse i kommunikasjonen. Men pass på at du ikke blir pågående. Les signaler og vær ikke redd for å gjøre noe feil, sier han.

DU KOMMER LANGT MED ET SMIL: Det viktigste når du skal flørte er at du smiler og er imøtekommende.  Foto: pio3 - Fotolia
DU KOMMER LANGT MED ET SMIL: Det viktigste når du skal flørte er at du smiler og er imøtekommende. Foto: pio3 - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Finner du ikke drømmemannen

Vis interesse og inviter til kontakt

Når du skal flørte med en potensiell drømmemann, mener Kjøs det er viktigere at du fokuserer mer på målet ditt enn selve flørteteknikken.

EKSPERTEN: Peder Kjøs.  Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
EKSPERTEN: Peder Kjøs. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

- Målet ditt er å vise interesse og invitere han til kontakt. Da gjelder det å finne en måte å gjøre dette på som passer for deg som person, samtidig som det passer til situasjonen. Generelt er det lurt å vise seg imøtekommende ved å for eksempel smile og si noe hyggelig.

- Det er ofte enklest å ta tak i noe ved situasjonen og etter hvert bringe inn en eller annen form for kompliment. Når det kommer til hva dere kan snakke om, er det bra å ta tak i noe dere har felles, noe som er et utgangspunkt for at dere to hører naturlig sammen.

Er det noe man bør unngå å gjøre?

- Du bør droppe å være avvisende og overlegen. De fleste menn synes ikke dette er så sexy som mange damer tror, noe som egentlig er ganske logisk.

Videre forteller Kjøs at det er viktig at du lærer deg å se om han er interessert eller ikke.

- Hvis han virker hyggelig og imøtekommende er sjansen stor for at han er interessert. Er han derimot kort i svarene sine eller prater med andre i stedet for deg, er dette er tydelig tegn på at han ikke er interessert, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer