Parforhold

Flørter han for mye med andre?

Slik takler du det best.

FLØRTER: Pleier partneren din ofte å flørte med andre kvinner? I de fleste tilfeller pleier dette å være uskyldig, men om du merker at han flørter mer enn vanlig bør du være oppmerksom på at dette kan være et faresignal. Lær deg hvordan du takler det best her! Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press
FLØRTER: Pleier partneren din ofte å flørte med andre kvinner? I de fleste tilfeller pleier dette å være uskyldig, men om du merker at han flørter mer enn vanlig bør du være oppmerksom på at dette kan være et faresignal. Lær deg hvordan du takler det best her! Foto: (c) Wavebreak Media LTD/Wavebreak Media Ltd./Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som stadig opplever at partneren din, som du kanskje har vært sammen med i noen år, flørter åpenlyst med andre kvinner? Da er du ikke alene.

Ifølge ekspertene er dette ganske normalt, og i de fleste tilfeller er flørtingen helt uskyldig.

Men hvorfor er det egentlig slik at menn ofte har et behov for å flørte med andre kvinner enn partneren sin, og hvordan kan man konfrontere ham med at man ikke synes det er ok?

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

Et behov for bekreftelse

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at slik flørting ofte handler om et behov for bekreftelse.

- Partneren din vil mest sannsynlig gjerne vite at han fortsatt er attraktiv, og henter inn denne bekreftelsen ved å småflørte med andre damer. Oftest er dette helt ufarlig i den forstand at han klarer seg med dette og ønsker ikke å gå lengre med det.

- For noen handler behovet for bekreftelse om at de føler seg litt «fanget» i det forholdet de er i, og de vil derfor forsikre seg om at det fortsatt finnes nødutganger. Dette til tross for at det er uaktuelt å bruke dem, forklarer han.

Espen Korsvik, som er daglig leder i selskapet Dating Adventure og coach innen sosialdynamikk, dating og livsstil, mener i likhet med Kjøs at flørtingen kan skyldes et behov for bekreftelse.

- Det kan være flere grunner til flørtingen, men en av de vanligste grunnene til at menn fortsetter flørtingen selv om de er i et forhold, er at de ønsker bekreftelse fra andre kvinner om at de fortsatt er attraktive.

- En annen årsak til flørtingen kan også være at mange menn bruker flørting som en kommunikasjonsform. Flørting kan for eksempel brukes for å gjøre et godt inntrykk på andre uavhengig om man ønsker å oppnå seksuell tiltrekning eller ikke. Vi liker jo å selge «produktet» oss selv.

LES OGSÅ: Sjekker opp kvinner som er eldre på nettet

BEKREFTELSE: Mange menn flørter med kvinner til tross for at de er i et forhold. Dette kan skyldes at de har behov for å få bekreftet at du fortsatt har draget. Foto: Kzenon - Fotolia
BEKREFTELSE: Mange menn flørter med kvinner til tross for at de er i et forhold. Dette kan skyldes at de har behov for å få bekreftet at du fortsatt har draget. Foto: Kzenon - Fotolia Vis mer

Ikke noe galt i uskyldig flørt

Videre forteller Korsvik at han mener det burde være greit å flørte litt med andre jenter selv om man er i et forhold så lenge det holder seg innenfor kontrollerte rammer.

- Man må jo ikke skifte personlighet selv om man er i et forhold, men det er for all del viktig å ta hensyn. Jeg mener det er sunt at begge parter i et forhold kan få litt bekreftelse rundt seg. Samtidig er det veldig trygt for forholdet at man faktisk er vant med det.

Er man ikke vant med flørting, og plutselig befinner seg i en situasjon der det blir veldig flørtete, kan det ifølge Korsvik bli ukontrollert.

- Ta for eksempel en mann i et forhold der kvinnen er veldig sjalu og kontrollerende. Når han flørter eller blir utsatt for en flørtete situasjon, er det noe som ofte kan ende med utroskap. Mens en som er vant med det og det er en felles tillit rundt temaet, vil være mye mer selvsikker og trygg i situasjonen slik at han vet hvor grensen går og er trent i å gi seg mens leken er god.
 
- Du blir faktisk også mer attraktiv for partneren din når du har ferdighetene til å kunne flørte med andre. Men husk å gi mye trygghet, slik at flørtingen ikke blir en trussel for forholdet, sier han.

LES OGSÅ: Derfor er menn utro

KIKKER PÅ ANDRE: Om partneren din stadig kikker på andre kvinner og flørter mer med dem enn med deg, er dette et faresignal du bør ta på alvor.  Foto: Valerie Potapova - Fotolia
KIKKER PÅ ANDRE: Om partneren din stadig kikker på andre kvinner og flørter mer med dem enn med deg, er dette et faresignal du bør ta på alvor. Foto: Valerie Potapova - Fotolia Vis mer

Kan være et faresignal

Om du derimot oppfatter flørtingen til partneren din som noe langt mer enn uskyldig moro, mener ekspertene du bør se på dette som et faresignal.

- Hvis han er alt for opptatt av «nødutgangene» fra forholdet deres, eller hvis han trenger veldig mye fra andre kvinner av andre grunner, er det ikke sikkert at han er så klar for å være bundet til deg og gi avkall på en del av friheten sin. Da er han kanskje ikke så klar for et forpliktende forhold, og da kan det fort bli trøbbel, forklarer Kjøs.

Korsvik forteller at det absolutt er et faresignal dersom partneren din begynner å flørte med andre kvinner mer enn han vanligvis ville gjort.

- Hvis han flørter mye med andre kvinner og samtidig trekker seg mer og mer unna i motsatt retning av deg, eller søker mye bekreftelse hos andre rundt deg, er dette noe du bør ta på alvor, sier han.

LES OGSÅ: Slik snakker dere bedre sammen

TA DET OPP MED HAN: Om du ønsker å fortelle partneren din at du ikke er komfortabel med flørtingen hans, er det viktig at du unngår å være anklagende eller konfronterende.  Foto: apops - Fotolia
TA DET OPP MED HAN: Om du ønsker å fortelle partneren din at du ikke er komfortabel med flørtingen hans, er det viktig at du unngår å være anklagende eller konfronterende. Foto: apops - Fotolia Vis mer

Sett grenser sammen 

Om du synes flørtingen til partneren din er ubehagelig og vil at han skal slutte, mener Korsvik det er viktig at du og partneren din blir enig om hvor grensen går.

- Fortell partneren din når du mener han trår over grensen og bør gi seg, og be ham sette seg i din situasjon og tenke over hvor han ville at du skulle gitt deg. Men husk å prate åpent med partneren din om dette slik at du ivaretar trygghet og tillit i forholdet, sier han.

Kjøs forteller at det er viktig at du unngår å være anklagende eller konfronterende når du skal ha denne samtalen med partneren din.

- Som alltid når du skal ta opp noe vanskelig er det enklest for den andre å ta det imot hvis du unngår å være anklagende eller konfronterende. Prøv heller å si noe om hvordan du opplever det han gjør. Si hva du selv føler når han gjør det han gjør - og gi ham en rimelig mulighet til å forklare seg og be om unnskyldning, sier han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer