REFLEKTER DET INDRE MED DET YTRE: Hvis du føler deg vel, vil også han legge merke til det. Se våre skjønnhetstips for en date hvor du føler deg fantastisk. Foto: Colourbox
REFLEKTER DET INDRE MED DET YTRE: Hvis du føler deg vel, vil også han legge merke til det. Se våre skjønnhetstips for en date hvor du føler deg fantastisk. Foto: Colourbox Vis mer

Skjønnhetstips

Føl deg vakker på date

Skjønnhetstipsene som gir deg selvtillit.

Publisert
Nervøs foran helgens store date? Eller skal du på romantisk weekend med kjæresten?

Under har vi samlet tips som får deg til å føle deg vel, og ham til å legge merke til det.

For selvtillit er sexy, og hvis du selv føler deg vakker, vil de rundt deg også oppfatte dette.

Fremhev dine beste sider

Alle har noe de liker med seg selv. Kanskje er du fornøyd med øynene dine, du har flotte lepper, eller du har lange, feminine krøller som andre misunner deg. Da er det ingen grunn til ikke å fremheve nettopp disse sidene. Fokuserer du på øynene, kan du tone ned leppefargen. Motsatt; hvis du velger deg knallrød leppestift, er det greit å kjøre en lettere øyensminke, enten kun mascara, eller med en lett skygge i tillegg.

Farger som kler deg

Alle kler farger, men hvilke akkurat du kler kommer an på dine naturlige farger på hud, hår og øyne. Finn ut om du kler kalde eller varme farger. Ta en titt på blodårene dine, er de grønne, kler du mest sannsynlig farger med gul undertone. Er blodårene blå, kler du mest farger med blå undertone. I utgangspunktet er alle farger med gul undertone varme, mens en blå undertone heller mot det kalde. Gult, oransje, rødt er typiske varme farger. Typiske kalde farger er blått, lilla og grønt. Uansett er det viktigste å bruke farger du føler deg vel med, både når det gjelder sminke og klær.

Rouge som forynger

Påfør rouge horisontalt fra ørehøyde og rett innover langs kinnbenet mot nesen. La fargen bli gradvis svakere innover mot midten av ansiktet. Dette gir nesten inntrykk av en liten ansiktsløfning!

LES OGSÅ Her er vårens sminkenyheter

Lepper som ser større ut

Ta litt lys øyenskygge med skimmer på en pensel, og påfør littegrann der leppene går over i amorbuen. Dette vil reflektere lyset, og gi inntrykk av større overleppe. Alternativt kan du også legge på litt nederst på midten av underleppen. Men pass på å ikke bruke for mye. Du vil jo ikke se ut som stjernestøv heller!

Tykt og flott hår

Mousse kan nesten være magisk når det gjelder det å få håret til å se fyldigere ut. Men det kan være litt vanskelig å påføre, fordi det gjerne blir litt mye et sted og litt lite et annet sted i håret. Forsøk heller å ta moussen på en fuktet hårbørste til å begynne med, og børst så gjennom håret fra rot til tupp. Dette skal bidra til at produktet fordeler seg bedre.

Ny sveis for en dag

Det er kanskje i meste laget å svi av en liten formue hos frisøren «bare» for en date. Det er imidlertid morsomt å kunne gjøre litt mer ut av håret enn vanlig. Har du kort hår kan du feste hair extensions under ditt eget hår, og lage bølger med et stylingjern.

LES OGSÅ: Finn frisyren som passer for deg

Hovne øyne?

Bruk ringfingeren til å forsiktig klappe på et tynt lag øyekrem. Bruk gjerne en som er drenerende, og skal fjerne poser under øynene. Begynn ved neseroten, og smør med forsiktige bevegelser ut mot øyekroken.

Dropp liplineren

Skal du spise, drikke eller mangler tid til å etterfylle med leppestift en gang i timen, dropp liplineren. Hvis ikke risikerer du å sitte igjen med en klar og tydelig strek rundt leppene - og kun der. Og den looken sender assosiasjonene rett hen til 80-tallets glamourmodeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer