Kosthold

Føler du deg oppblåst?

Her er 13 ingredienser som forbedrer systemet ditt.

Har du ofte oppblåst mage, og vet ikke hva du skal gjøre for å forhindre det?  Foto: Colourbox
Har du ofte oppblåst mage, og vet ikke hva du skal gjøre for å forhindre det? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange som sliter med oppblåst mage. Det kan komme av ulike årsaker som stress, feil kosthold, forstoppelse eller for lite aktivitet. Uansett er én oppblåst mage, en for mye. For ikke er det bare veldig ubehagelig, men det kan også være smertefullt.

En av hovedårsakene til at enkelte får oppblåst mage er ofte hva de spiser. Spesielt salt og fet mat kan være grunnen. MarieClaire.com har gått gjennom ulike frukter, grønnsaker, urter og krydder som igjen kan la deg kneppe igjen den siste knappen på buksen.

Les også: Få flatere mage på 4 dager

Dette hjelper hvis du er oppblåst

Det finnes utallige matprdoukter som inneholder mye salt og fett. Det finnes også utallige andre produkter som kan føre til oppblåsthet ellers. Istedenfor at du skal få ramset opp 423 ingredienser som fører til oppblåsthet får du her en innføring i hva som kan hjelpe hvis du allerede er oppblåst.

Appelsiner og vannmeloner
Frukt som inneholder mye sukker er ideelt for kroppen hvis du føler deg oppblåst. Vann hjelper til å skylle avfall og overflødig vann ut av systemet ditt. Vannmeloner inneholder omkring 90 prosent vann, mens appelsiner inneholder rundt 80-90 prosent vann. Så prøv å finne frukt som inneholder mye vann.

Yoghurt
Yoghyrt er kjent for å fremme veksten av de gode bakterier i fordøyelsesystemet ditt. Denne bakterien er med på å redusere mengden av overflødig gass i tarmen.

Hvitløk
Denne planten reduserer mengden med fett i leveren, som har som hovedfunksjon å bryte ned ulike giftstoffer, og å produsere biokjemikalier som er viktig for fordøyelsen.

Fiberrike frokostblandinger
Fiber setter fordøyelsessystemet ditt i gang, og kan hjelpe mot forstoppelse som ofte er grunnen til at du føler deg oppblåst. Ved hjelp av fiber vil fordøyelsessystemet ditt fungere lettere. Men sørg for at kroppen din ikke får sjokk av for mye fiberinntak i begynnelsen.

Les også: Fruktens dronning

Jordbær og Blåbær
Også jordbær og blåbær inneholder en del fiber. Hvis du forsøker å spise mye jordbær, blåbær, tørket aprikos eller plummer kan det hjelpe deg til å rense systemet ditt mer regelmessig.

Grapefrukt
Grapefrukt inneholder nærmere 90 prosent vann som i seg selv er en god hjelper for fordøyelsessystemet ditt. I tillegg har frukten et høyt innhold av fettforbrennede enzymer, som gjør at du forbrenner mer.

Supper på kjøttkraft
Supper som er basert på kjøttkraft har et høyt vanninnhold i tillegg til å ha en passelig mengde med natrium, så lenge den er laget på naturlige ingredienser og ikke kommer fra boks. Supper som kommer fra boks derimot har ofte 1000 milligram natrium som er halvparten av det du skal få i deg i løpet av en dag.

Salat og spinat
Disse grønne bladene tilfører kroppen din en god dose fiber, vitaminer og mineraler. De kan også hjelpe mot problemer som fordøyelsesbesvær, forstoppelse og urinveisinfeksjon ved hjelp av syrer.

Les også: Dårlig mage dreper sexlivet

Pepperminte og ingefær
Urter som pepperminte, ingefær og kamomille reduserer gass i fordøyelsessystemet. Disse urtene kan du drikke i blant annet te. Et eksempel er å tilføye noen bite ingefær og honning i kokende vann. Også bitre urter kan hjelpe på fordøyelsessystemet selv om de ikke smaker veldig godt.

Chili
Chili trenger ikke nødvendigvis bare brukes for smakens skyld, men kan også hjelpe mot høt blodtrykk og andre hjertesykdommer. En av ingrediensene i chilien kan også øke forbrenningen og dempe søtsuget ditt.

Brokkoli og blomkål
Grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål bryter ned skadelig former for østrogen i kroppen. De bør allikevel bli spist i moderate mengder ettersom de inneholder sukker som enkelte ganger kan være vanskelig å fordøye.

Agurk
Agurk inneholder ikke så mye næring, men den inneholder allikevel mye vann som gjør at du må hyppigere på toalettet, og blir kvitt flere giftige stoffer fra kroppen. Agurk inneholder også svovel og silisium som hjelper nyrene til å lettere fjerne urinsyre.

Ananas
Den tropiske frukten består av 85 prosent vann, men den inneholder også bromelain som er et enzym som bryter ned proteiner, fremmer god fordøyelse og bidrar til å utrydde noen mageproblemer.

Les også: Usunn mat du bør spise

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer