Underliv

Følg med på utfloden din

Den kan signalisere infeksjoner og sykdommer du skal være obs på.

UTFLOD: Alle kvinner har det, og alle burde vite mye om det. Foto: Colourbox
UTFLOD: Alle kvinner har det, og alle burde vite mye om det. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utflod er noe vi kvinner helst ikke vil snakke om. Det er greit nok, men det betyr ikke at du ikke skal ha et bevisst forhold til utfloden din.

Utfloden kan nemlig si noe om dersom ting ikke er som det skal i underlivet. Infeksjoner eller sykdommer får nemlig utfloden din til å endre farge, lukt og karakter, og derfor skal du følge med.

Først og fremst - daglig utflod er et sunnhetstegn. Utfloden er resultatet av skjeden og livmorens eget rensesystem. Gjennom slimet og væsken som utstøtes transporteres døde celler ut.

Hvor mye utflod en kvinne har er helt individuelt. Utfloden varierer også i forhold til menssyklusen. Du har gjerne mer utflod rundt eggløsningen. 

«Frisk» utflod

Utflod er vanligvis blank, men kan bli hvit eller lysegul når den kommer i kontakt med oksygen (altså når den havner i trusen). Den har ingen klumper, og en frisk, litt syrlig lukt. Rundt eggløsningen kan den få en seigere konsistens, og rett etter mensen kan den være rødbrun (siste rester av menstruasjon renses ut).

Utflod skal ikke irritere underlivet, det vil si at du ikke skal kjenne kløe eller svie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer