Søvnmangel

For lite søvn gjør deg uattraktiv

Ny forskning viser at personer som har sovet for lite blir oppfattet på en negativ måte.

MINDRE TILTREKKENDE: Forskning viser at personer som sover for lite (fire timer og mindre per natt) blir oppfattet som mindre attraktive/tiltrekkende av andre.  Foto: Getty Images
MINDRE TILTREKKENDE: Forskning viser at personer som sover for lite (fire timer og mindre per natt) blir oppfattet som mindre attraktive/tiltrekkende av andre. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en kjent sak at for lite søvn kan gjøre deg sliten, uopplagt og irritabel.

Ikke nok med dét, så har forskning også vist at søvnmangel (mindre enn seks timer per natt) øker risikoen blant annet fedme og hjerneslag.

LES OGSÅ: Seks til åtte timer er perfekt

Påvirker attraktivitet

I tillegg til at for lite tid på puta ofte resulterer i blå ringer og hoven hud under øynene, har en svensk studie vist at for lite søvn kan gjøre deg særs uattraktiv ovenfor en eventuell partner, skriver Huffington Post.

Det er forskere fra Karolinska Institutet i Sverige (mer info om studien finner du her!) som har gjennomført en undersøkelse, hvor de så på dette med søvn, utseende og tiltrekning.

Og resultatene viste, skremmende nok, at søvnmangel ikke bare påvirker utseende, men det har også en stor innvirkning på tiltrekningskraften vår.

Det er særlig personer som får fire timer eller mindre søvn om natten, som kom verst ut av undersøkelsen.

Da utenforstående skulle vurdere inntrykket av personene som sov lite, ble de ikke bare oppfattet som «utmattet». De ble også omtalt som lite sosiale, uattraktive og lite interessante å omgås med.

LES OGSÅ:15 tips som bedrer nattesøvnen

Blir oppfattet annerledes

I en lignende studie fra 2010 fant de samme forskerne ut at selv om vi ikke snakker om det, eller er spesielt bevisste på det, så kan nesten alle merke det dersom en person har fått for lite søvn.

Resultatene fra den undersøkelsen var også blant de første som bekreftet at det er en forbindelse mellom søvn og skjønnhet, på lik linje med skjønnhet og et sunt kosthold.

- Vårt første eksperiment har vist at folk er oppfattet på en helt annen måte når de har sovet for lite. Det andre viser i tillegg at folk rett og slett ikke har lyst til å omgås personer som har sovet for lite, forklarer dr. John Axelsson.

Supermodellene Iselin Steiro og Helena Christensen er blant dem som sverger til nok søvn for å holde seg skjønn.

Er du på utkikk etter drømmemannen, er det med andre ord på tide å sørge for litt ordentlig kvalitetstid på puta.

LES OGSÅ: Stå opp tidligere - hold deg slank

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer