Treningstøy

For mye vasking sliter på treningstøyet

Klærne trenger ikke å gå i maskinen så ofte som du tror.

SKYLL FØRST: Du trenger ikke vaske treningstøyet ditt i maskinen for hver gang du har brukt det. Skyll det heller i kaldt vann etter trening, så kan du bruke det et par ganger til før det må vaskes.  Foto: Thinckstock
SKYLL FØRST: Du trenger ikke vaske treningstøyet ditt i maskinen for hver gang du har brukt det. Skyll det heller i kaldt vann etter trening, så kan du bruke det et par ganger til før det må vaskes. Foto: Thinckstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss svetter litt, eller mye, når vi trener, og som følge av dette er treningstøy noe av det som oftest havner i vaskemaskinen.

Mange er nemlig livredde for å lukte svette dersom de trener i gårsdagens antrekk. I tillegg kan det føles litt udigg å skulle vandre rundt i plagg som er stive av svetten fra en tidligere spinningøkt.

LES OGSÅ: Trendy treningstøy for XL-kvinner

Tåler tre til fire økter

Selv om klærne kanskje «føles» skitne, er det imidlertid ikke sikkert at de behøver å vaskes.

De fleste treningsklær, og særlig klær med antibakterielle midler i seg, er nemlig laget slik at de skal transportere ut svette og motvirke svettelukt.

Derfor skal du faktisk kunne bruke tøyet i flere dager, uten at du føler deg ekkel eller stinker.

I tillegg er det viktig å huske på at treningsklær, i likhet med alle andre klær, blir slitt gjennom maskinvask, særlig hvis du vasker det veldig ofte.

- Hvor ofte man vasker tøyet er litt uavhengig fra person til person, men strengt tatt behøver du ikke vaske det så ofte som mange tror, har John Øivind Hauge, butikksjef ved Anton Sport Colosseum i Oslo, tidligere uttalt til KK.no.

Ifølge Hauge er ordinært treningstøy laget slik at det skal tåle mellom tre og fire økter før det behøver maskinvask, og treningstøy som har antibakterielle midler i seg kan vaskes enda sjeldnere.

LES OGSÅ: Slik finner du den beste treningsjakken

Skyll tøyet etter bruk

Det som imidlertid er litt viktig, er at du skyller treningstøyet etter hvert bruk. Da forhindrer du også den «ekle» følelsen og svettelukt, i tillegg til at du opprettholder funksjonsevnen til plaggene.

- Det som er mest lønnsomt etter at du har trent, er å skulle tøyet i kaldt vann, for å bli kvitt salt og andre flytestoffer, har Hauge forklart:

- Etter at du har skylt tøyet bør du også henge det opp til tørk. Deretter er det fritt fram å bruke det igjen.

Når du endelig hiver treningsklærne dine i maskinen, råder Hauge deg også til å se nøye på vaskeanvisningen.

Følger du ikke den mister du nemlig reklamasjonsrett.

LES OGSÅ: Vask alltid dette før du bruker det

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer