Helse & Livsstil

Forbrenn mer med morgenturer

Smarte triks som setter fart på forbrenningen.

Forbrenn mer med morgenturer
Publisert
Sist oppdatert
Når du trener, er det to ting du er ute etter: å bli kvitt mest mulig fett, samtidig som du mister minst mulig muskler. For å sørge for det, bør du trenke på hva du spiser - men også hvordan du spiser. I tillegg må du ha øye for når på døgnet du trener. Disse supertriksene er hentet fra boken Fettforbrenning - alt du trenger å vite av Fredrik Paulún.

Tren før frokost, for eksempel med en rask morgentur. Når du akkurat har stått opp, er insulinnivået og blodsukkeret nesten på null, og energien du bruker går i stor grad direkte fra fettcellene. Kom deg opp om morgenen, så forsvinner fettet fortere. Husk på følgende før du begir deg ut på morgenturen:

 • Drikk et stort glass vann før du går. En uttørket kropp har tregere blod, og fettcellene dine er ikke fullt så villige til å frigi fett til fettforbrenningen. Drikk derfor vann før du går tur 8eller trener), og ta med deg en vannflaske så du kan «fylle på» hvis du skal holde på en stund. NB! Ikke drikk så mye at du må tisse hele tiden - det er neppe toaletter plassert i veikanten.
 • Drikk to kopper kaffe en halvtime før du går i gang. (Supert for deg som er trøtt om morgenen, ikke sant?) Koffein øker nemlig utskillelsen av fett fra fettcellene, og du forbrenner fett mer effektivt mens du går. dessuten blir du jo mer våken. Du kan også drikke te, hvis du heller vil det - te har mindre koffein enn kaffe, men inneholder andre stoffer som hjelper på fettforbrenningen.
 • Spis 20-30 gram protein en halvtime før du går ut (sammen med kaffen). Du kan ta proteinpulver, eller spise matvarer som inneholder nesten bare protein, som for eksempel mager fisk eller egggehvite. Det stimulerer fettforbrenningen.
 • Forbrenn mer med morgenturer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer