Det er en god idé å tenke tilbake på det man betrakter som ”den beste sexen”. Hva var det som gjordet det så fantastisk? Så gjør du noe med det! Foto: Image Source
Det er en god idé å tenke tilbake på det man betrakter som ”den beste sexen”. Hva var det som gjordet det så fantastisk? Så gjør du noe med det! Foto: Image Source Vis mer

Eks

Foretrekker sex med eks

Nesten halvparten av oss likte sexen med en tidligere kjæreste bedre enn med sin nåværende.

Publisert


Bedre med eksen?

Hadde du bedre sex med eksen din, enn med nåværende kjæreste?Vær ærlig nå, hvordan har du det med din nåværende kjæreste i forhold til eks-en, når det kommer til sexen? Mest sannsynlig vil mange tenke at alt var bedre i de gode gamle dager.

For nesten halvparten av de spurte i en undersøkelse (40 prosent) sier de hadde bedre sex med eks-en sin enn
med sin nåværende kjæreste, ifølge danske Ekstra Bladet.

Spørsmålet er om det er hukommelsen som spiller et puss, som gjør at fortiden fremstår som noen gylne år uten mørke tunneler, eller om det rett og slett kan stemme.

Les også: Er du over eksen?
Nei, jeg har det bedre nå.
 
603 (58%)
Ja! Definitivt.
 
210 (20%)
Jeg har ikke sex.
 
136 (13%)
Jeg vet ikke helt.
 
97 (9%)


En spennende, sensuell og pirrende fortid


Den danske sexologen og parterapeuten Rikke Thuesen forteller hvilke mekanismer som kan spille inn.

Hun minner først og fremst om at man utvikler seg hele tiden, også seksuelt. For mange betyr det at sexen blir bedre med tiden. For noen blir den mer intens og intim, og jo bedre man kjenner partneren sin, jo bedre blir det. Men det er ikke slik i alle tilfeller.

- Det kan være at man har hatt et intenst forhold med en elsker, der man ga seg helt hen og ga slipp på alle hemninger, og rett og slett bare var et seksuelt vesen. Det gjør det hele til noe altoppslukende og fantastisk, forteller Thuesen.

Hun legger til:

- Andre har vært sammen med en som mestrer både teknikk og håndverk til det fulle. Eller man kan ha hatt en spennende, sensuell og pirrende opplevelse, der man har utforsket noe nytt med en partner som man ikke har turt før, og som har gitt en uforglemmelig opplevelse, sier sexologen.

Så møter man en ny partner….

Les også: Du har bedre sex enn du tror


Gjør noe med det!


- Mange holder igjen litt når de får en ny partner, for ikke å virke for ville. Og så kan man ikke plukke fritt fra hyllene lengre. Sexlivet med en fast partner kan fungere fint, men man kommer kanskje ikke ut i «hjørnene» hvor nye og spennende ting skjer - der minner setter seg fast i hukommelsen, sier Thuesen.

>Men selv om mange påstår at de hadde bedre sex med eks-en, er det likevel mulig å gjøre noe med nåtiden.

- Det er en god idé å tenke tilbake på det man betrakter som «den beste sexen». Hva var det som gjordet det så fantastisk? Var det følelsen du hadde, noe teknisk, spenningen, stedet, energien mellom dere, stillingen, måten du ga deg hen, eller hva? Skriv det ned, se på det, og vurder hva som skal til for å få oppleve det samme med din nåværende partner, oppfordrer Thuesen.

«Klassens time»

Thuesen har flere råd på hvordan man kan gjøre nåtidens situasjon bedre.

- Det handler ofte om å ha mot til å slippe seg løs og hengi seg helt, og gi slipp på kontrollen. Andre ganger handler det om å tørre å fortelle om sine behov og lyster, sier Thuesen som foreslår «klassens time».

Her skal man sette av tid i kalenderen til å undervise hverandre i hva man liker. Thuesen mener dette er viktig siden sex ofte kan bli for høytidelig, og mange lider av prestasjonsangst. I andre situasjoner blir sexen enkel og kjapp, fordi man ikke legger noe ekstra innsats i det.

- Når man gir seg selv en fritime hvor man kan eksperimentere, lærer man hverandre bedre å kjenne, og man kan slappe av og være trygg på å fortelle det man har lyst til, oppfordrer Thuesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer