Omega 3

Forskjellen på tran, krill og selolje

Krill kan være mer effektivt og selolje kan være bedre for enkelte, men selv foretrekker forskerne fiskeoljen rett fra fisken.

OMEGA 3: Foreløpig forteller forskningen at det ikke er stor forskjell på de forskjellige typene omega 3. Foto: NTB Scanpix
OMEGA 3: Foreløpig forteller forskningen at det ikke er stor forskjell på de forskjellige typene omega 3. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det anbefales at vi får i oss mellom 300 og 450 gram fisk i uka, noe som tilsvarer to til tre middager.

200 gram av dette bør være fet fisk. Spiser du mindre enn dette, bør du ta omega 3-tilskudd.

En stund var det bare tran som gjaldt, men etterhvert har både krill- og selolje funnet veien til butikkhyllene. Så hva skal man velge?

LES OGSÅ: Enda en grunn til å spise fet fisk 

Krillolje mer effektivt?

Stine Marie Ulven ved fakultet for helsefag ved Høyskolen i Oslo og Akershus, har forsket på krillolje, og hvorvidt det er bedre å få i seg omega 3 herfra.

I studien tok to grupper mennesker, til sammen 115 stykker henholdsvis tilskudd av tran og tilskudd av krill. Deltagerne som tok tran fikk en høyere dose omega 3 enn de som tok krill. En siste gruppe tok ikke omega 3 tilskudd. 

- Det har vært fokus på om omega 3 fra krillolje tas bedre opp i kroppen, og vår studie viste at selv om det var snakk om forskjellig mengde, økte omega 3-mengden i blodet like mye hos de som tok krill, og de som tok tran, forteller Ulven til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer