Sex

Forspillet er overvurdert

Her er beviset for at det er helt greit å gå rett på sak.

Oralsex er kanskje ikke tabu å praktisere, men vi snakker sjelden høyt om det. Foto: All Over Press
Oralsex er kanskje ikke tabu å praktisere, men vi snakker sjelden høyt om det. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forspillet, altså alt det seksuelle dere gjør før dere har sex er overvurdert, skriver The London News.
 • Slik holder han lenger
 • Feil fokus

  Forspillet har nemlig liten eller ingen betydning for om kvinnen får orgasme eller ikke, hevder forskerne bak den omfattende studien. - I motsetning til det mange sexterapeuter og rådgivere tror, så bør man rette oppmerksomheten mot selve sexakten, ikke forspillet, sier professorene Stuart Brady ved The University of The West of Scotland (UWS) og Peter Weiss fra Charles University, Praha til London News. 2360 tjekkiske kvinner i ulike aldersgrupper deltok i undersøkelsen, som var svært detaljert. Kvinnene måtte nemlig redegjøre for sexen de hadde mens studien pågikk, og både lengden på forspillet og akten måtte oppgis samt om de hadde fått orgasme eller ikke.

  Viktig samleie

  Analysen avslørte at det gjennomsnittlige forspillet varte i 15, 4 minutter, og den gjennomsnittlige akten i 16, 2 minutter. Og det som økte sjansen for å nå klimaks for kvinnene var en lengre sexakt, ikke et lengre forspill.- Dette gjaldt for et større antall kvinner og resultatene er svært robuste, sier professor Brody. Han oppfordrer med dette fagfolk til å skifte fokus. - Sexterapeuter, rådgivere og klinisk personell har et overveldende fokus på forspillet, men nå må de la seg rettlede av bevisene som sier at dette ikke er det avgjørende. Samleiet er langt viktigere, sier han. Studien står å lese i sin helhet i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine. Trenger dere litt mer drahjelp? Slik får dere bedre sex på 6 uker.
 • Når manndommen svikter
 • Seksuelt frustrerte fruer
 • Vanlig at han ikke får den opp
 • Bedre sex enn naboen?
 • Sex til nye høyder
 • Sex med klær på
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer