Kvinner

- Fortsett å bruke guttedoen!

Det er rådet KKs spaltist Kjetil Østli gir norske kvinner.

BRUK GUTTEDOEN:Det er flere gode grunner til at kvinner bør fortsette å bruke guttedoen på utesteder, skriver Kjetil Østli. Foto: PantherMedia
BRUK GUTTEDOEN:Det er flere gode grunner til at kvinner bør fortsette å bruke guttedoen på utesteder, skriver Kjetil Østli. Foto: PantherMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den prisbelønte journalisten skriver nå for KK annenhver uke, under vignetten «Året innendørs», der mye av tematikken handler om hans liv som ektemann og far til tre små barn.

Og i ukens utgave av bladet skriver Kjetil Østli om stemmerettsjubileet, og gir sine 11 råd til kvinner som vil komme lenger når det gjelder likestilling.

«Råd fra hvit mann» er den humoristiske tittelen, og hans første tips handler om dovaner:

- Når jentekøen på utestedet er uendelig, fortsett å bruke guttedoen. Det har en voldsom effekt på oss: 1. Jøss, i 2013 har jenter jaggu baller nok til å gå rett inn i vårt aller helligste! 2. Flere menn vasker hendene når en jente i kø ser ham.

LES OGSÅ: Kjetil Østli blir ny KK-spaltist

KKS SPALTIST: Den prisbelønte journalisten Kjetil Østli er fast spaltist i KK. Denne uken skriver han om likestilling. Foto: Astrid Waller
KKS SPALTIST: Den prisbelønte journalisten Kjetil Østli er fast spaltist i KK. Denne uken skriver han om likestilling. Foto: Astrid Waller Vis mer

- Finn opp flere ord


Og Østli, som er kjent for å ha sterke meninger om og skråblikk på alt fra mannsrollen til store saker i nyhetsbildet, kommer med flere råd til kvinnene. Et av dem er at kvinner bør bli flinkere til å finne opp nye ord:

- Hvem fant opp «kvalitetstid»? Menn. Hvem fant opp «karrierekvinne»? Menn. «Kvinnelig forfatter»? Menn. Råd: Dere har tatt oss igjen på hersketeknikk, men er det svake kjønn på nyord. Finn opp flere ord! Som avkler andres ord!

Og hva synes dere om dette tipset til kvinnene:

- Ikke tenk på at dere kanskje ikke kan noe godt nok. Verden er bygd opp av menn som ikke kunne det godt nok, men som i dumskap trodde det og derfor bare gjorde det.

Hele hans artikkel med de ni øvrige rådene kan du lese i KK 23 som er i salg nå.

LES OGSÅ: Les også: Linn Skåber: – Jeg har jo ikke vært singel i seks år

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer