Fotvorter

Fotvorter - slik blir du kvitt dem

Før strandsesongen kicker inn.

FOTVORTER UNDER FØTTENE?: Det er mange som sliter med dette problemet. Sjekk hvordan du enklest kan bli kvitt dem i denne saken! Foto: koszivu - Fotolia
FOTVORTER UNDER FØTTENE?: Det er mange som sliter med dette problemet. Sjekk hvordan du enklest kan bli kvitt dem i denne saken! Foto: koszivu - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sommeren har endelig kommet, og det er nå høysesong for å gå barbeint i parken og på strendene. Da er det ikke noe særlig gøy å ha sjenerende vorter under føttene.

Heldigvis er det mulig å gjøre noe med problemet! Men først, hvorfor får vi egentlig fotvorter?

LES OGSÅ: Slik blir du enkelt kvitt tørre føtter

Fotvorter skyldes virusinfeksjon

Åse Storfjell-Olven, farmasøyt i Vitusapotek, har tidligere fortalt at fotvorter skyldes virusinfeksjon i huden.

– Vortevirus tilhører virusgruppen papillomavirus, og det finnes over 150 forskjellige varianter av dette viruset.

– Viruset kan smitte ved direkte kontakt med andre som har fotvorter eller via gjenstander. Et klassisk eksempel er at man har gått barbeint på offentlige steder der mange går uten sko eller sokker, informerer hun.

Vorter kan variere i utseendet, men siden viruset skader hudcellene og får dem til å dele seg unormalt mye, vil alle vorter fremstå som en knudrete klump med hud. Som regel vil den stå ut, men den kan også ligge nede i huden, for eksempel hvis den oppstår under fotsålen der presset gjør at den forsvinner innover i stedet for å vokse utover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer