Rettetang

Freser det når du bruker denne?

Da gjør du en vanlig feil som kan ødelegge håret ditt.

HØRER DU FRESING? Håret skal være helt tørt før du bruker varmeverktøy som rettetang eller krølltang. Å bruke denslags verktøy på vått hår sliter veldig på håret, har liten eller ingen effekt og kan i verste fall gjøre at håret ditt knekker.  Foto: Kristin Hove
HØRER DU FRESING? Håret skal være helt tørt før du bruker varmeverktøy som rettetang eller krølltang. Å bruke denslags verktøy på vått hår sliter veldig på håret, har liten eller ingen effekt og kan i verste fall gjøre at håret ditt knekker. Foto: Kristin Hove Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett om du bruker rettetang eller krølltang til å style håret ditt, så er det veldig viktig at du bruker varmeverktøyet riktig.

Gjør du ikke det, kan du i verste fall svi av håret, og dét er ikke akkurat en look som gir inntrykk av en sunn, frisk manke.

LES OGSÅ: Sveisen alle elsker nå

Hvorfor freser det?

Om det freser eller ryker når du bruker rettetangen, så er det et dårlig tegn. Som oftest kan det tyde på at du har vært for kjapp til å ta i bruk varmeverktøy etter hårvasken.

– Det skal ikke frese når man bruker varmeverktøy, sier Renate Robertsen, tekniker hos Wella til KK.no:

– Det er et tegn på at det enten er fukt i form av vann eller stylingprodukter. Er det vann kan det jo begynne å koke, og det er ikke bra for håret.

Og selv om det finnes varmeverktøy som er designet for å kunne brukes i vått hår, anbefaler ikke Robertsen bruk av det.

– Jeg kan ikke forstå at det er «bra», sier hun.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne to minutter lenger enn du tror

Vil håret bli rett/krøllete?

En annen viktig ting å huske på, er at håret beholder den formen det har i det det blir tørt og avkjølt.

Så selv om man skulle tro at det er mer effektivt å hoppe over siste delen av føningen og gå rett over til rettingen eller krøllingen, er ikke det riktig.

– Om man bruker varmeverktøy på fuktig hår, vil det jo fortsatt være fukt i håret, og det kan gjøre at håret vil finne tilbake til sin opprinnelige form, forklarer Robertsen og kommer med følgende eksempel:

– Har du mye brusete hår og glatter det når det er fuktig, vil ikke utglattingen holde siden håret ikke er tørt.

Hva med varmebeskyttende produkter?

Frisører er stort sett enige når det kommer til produktbruk og varmeverktøy: Bruk alltid varmebeskyttende produkter når du bruker varmeverktøy, enten det er snakk om hårføner, rettetang, krølltang, bølgejern, krepptang eller varmruller.

En del varmebeskyttende produkter bør sprayes i fuktig hår, men da bør det alltid få tørke før du bruker rettetang eller krølltang. Føner du håret, bør du naturligvis påføre det varmebeskyttende produktet før føningen uansett.

Visste du forresten at føningen blir mer effektiv om du beholder nebbet på?

– Andre produkter kan også brukes i tørt hår, men da er det viktig å dra hendene gjennom håret til du ikke kjenner fuktigheten. Og pass på å ikke bruke for mye produkt, sier Robertsen.

LES OGSÅ: Slik lager du krøller med rettetang

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer