Sjokolade

Fristelsen du ikke kan motstå

Så godt at det nesten er umulig å holde seg i skinnet.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dropper du alle gode forsetter om det kommer en sjokolade på bordet? Du er i så fall slett ikke alene. Halvparten av oss gidder ikke spise sunt. Og de som prøver klarer det ikke.
 • Ta testen: Er du en sukkerslave?
 • Folk som blir bedt om å velge mellom en sunn og en usunn snack spiser gjerne noe annet enn det de sier når godsakene kommer på bordet. I alle fall de som sier at de vil velge noe sunt.
 • Søtsugne kjendiser
 • Vil ha frukt

  Forskere ved Wageningen universitet i Nederland gjorde en studie der 585 kantinebrukere i ulike bedrifter deltok. Arbeiderne skulle først svare på om de helst ville ha et eple, en banan, en sjokolade eller en vaffel med sirup som snacks etter lunsjen. Halvparten ga uttrykk for at de ville ha eple eller banan.

  Velger søtsaker

  En uke senere ble frukten og søtsakene servert i kantinen. Da viste det seg at 27 prosent av de som hadde sagt de ville ha frukt valgte sjokolade eller vaffel i stedet.
 • Kampen mot søtsuget
 • På den annen side holdt over 90 prosent av de som hadde valgt usunn dessert i utgangspunktet ord.

  Bekymrede forskere

  Forskerne mener dette viser et stort gap mellom intensjonene vi har om å være sunne, og det vi faktisk klarer å gjennomføre. De synes også det er bekymringsverdig at hele 50 prosent av deltakerne i studien ikke gadd å velge sunt overhodet.
 • Nødhjelp for sukkerslaver
 • Studien er publisert i siste utgave av tidsskriftet Journal of Nutrition Education and Behavior.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer