Hårfrisyrer

Frisyrene som kan trylle

De ser ikke bare bra ut - de gjør deg tjenester også.

ALDRI MER EN DÅRLIG HÅRDAG: Finn en frisyre som passer ansiktsform og ansiktstrekk, og du vil garantert slippe unna de kjipeste dagene på hårfronten. Foto: All Over Press
ALDRI MER EN DÅRLIG HÅRDAG: Finn en frisyre som passer ansiktsform og ansiktstrekk, og du vil garantert slippe unna de kjipeste dagene på hårfronten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å finne den perfekte frisyren kan være en utfordring.

Det er lett å klippe seg på samme måte hver gang du er hos frisøren. Har du hatt samme sveisen i flere år, er det kanskje på tide å gjøre en forandring.

Det er imidlertid noen ting du bør tenke på før du gjør en stor forandring.

Ikke bare skal fargen passe deg. Du må også forholde deg til hudtone, klesstil, personlighet og ikke minst ansiktsform og -trekk.

For at du skal slippe å starte neste frisørbesøk med en timelang dveling ved hva som kler deg, kan du heller pugge Womans Health's eksperttips under.

Enten du vil få nesen til å se mindre ut, eller ansiktet til å se smalere ut. Her er triksene du kan la deg inspirere av:

FORYNGER: Jennifer Garner ser yngre ut med en myk lugg, som bidrar til at uttrykket ikke blir stramt, og kan skjule litt linjer i tillegg. Foto: All Over Press
FORYNGER: Jennifer Garner ser yngre ut med en myk lugg, som bidrar til at uttrykket ikke blir stramt, og kan skjule litt linjer i tillegg. Foto: All Over Press Vis mer

Tips 1: Se yngre ut


Frisyren: Her er clouet en luftig pannelugg som så vidt dekker øyenbrynene. Resten av håret bør ideelt sett falle under kjeven. Det skaper en myk og ungdommelig look.
Fordi: Frisyren bidrar både til å skjule rynker i pannen, og få håret til å se tykkere ut.
Unngå: Helt rette, jevne lugger. Det vil se strengt og stramt ut, og får deg dermed også til å se eldre ut.
Stylingtips: Føn luggen mens du børster den først til den ene siden, så til den andre. Dette temmer krøller og virvler, og gjør at luggen faller pent. Når håret er tørt, fikser den med en lett hårspray.

KAN VENTE: Jodie Foster kan (om hun vil) vente litt lenger med farging av ettervekst. Sveisen med ulike lengder gir volum og bidrar til at etterveksten er mindre synlig. Foto: All Over Press
KAN VENTE: Jodie Foster kan (om hun vil) vente litt lenger med farging av ettervekst. Sveisen med ulike lengder gir volum og bidrar til at etterveksten er mindre synlig. Foto: All Over Press Vis mer

Tips 2: Vent dobbelt så lenge med hårfargingen


Frisyren:En litt rufsete sveis med ulike lengder over det hele.
Fordi:Frisyrens har sine korteste passasjer omtrent ved ørene, og blir lenger derfra og bakover. De fremre, korte lagene kan bidra til å skape volum ved røttene, og dermed skjule ettervekst.
Unngå:Frisyrer som er designet for å «tynge» håret slik at det henger rett ned. Dette vil bare få etterveksten din til å synes mer.
Stylingtips:Bruk en gele med middels hold, som vil bidra til at håret blir litt stivt, og dermed holder på frisyren i løpet av dagen. Løft røttene med en børste mens du føner håret. Rufse til med fingrene tilslutt.

BEDAGELIG: Vanessa Hudgens' frisyre gjør at hun kan stresse mindre om morgenen. Foto: All Over Press
BEDAGELIG: Vanessa Hudgens' frisyre gjør at hun kan stresse mindre om morgenen. Foto: All Over Press Vis mer

Tips 3: Rett-ut-av-døren på fem minutter


Frisyre: Langt hår med underhåret lagdelt, samt ansiktsinnramming ved kjeven.
Fordi: En slik frisyre er morgenstressa jenters beste venn. Her kan du gå nesten rett fra dusjen og ut av døren (med mindre det er kuldegrader). Det lagdelte underhåret får lufttørke, og kan bidra til at naturlige krøller titter frem. Har du helt rett hår, vil lagene kunne bidra til å gi bevegelse og liv til håret, så det ikke henger helt slapt når det er tørt.
Unngå: Helt rette pasjefirsyrer. Når krøllete hår lufttørker blir det gjerne større og mer buskete i tuppene. Dette skyver håret oppover og utover, og sveisen vil få en trekantform. Så med mindre du er sikker på å kle dette, vil pasjesveisen forårsake lange økter på badet med rettetang og stylingprodukter.
Stylingtips:Påfør stylingmousse fra rot til tupp i vått hår. Dra en grovtagget kam gjennom håret for å få det slik du vil ha det, eller bruk fingrene. La så håret lufttørke, og voila!

GIR INNTRYKK AV: Gwyneth Paltrows frisyre gir lengre og smalere ansikt. Som om hun trengte hjelp...  Foto: All Over Press
GIR INNTRYKK AV: Gwyneth Paltrows frisyre gir lengre og smalere ansikt. Som om hun trengte hjelp... Foto: All Over Press Vis mer

Tips 4: Gjør ansiktet ditt smalere


Frisyren: En rett klipp med midtskill og middels langt til langt hår. Litt oppklipp rundt tuppene.
Hvorfor:Hår som er lenger enn ansiktet bidrar til å forlenge det, og midtskill med hår som skjuler deler av ansiktet bidrar til en effekt som gjør at fjeset virker smalere, fordi kinnene ikke syns så godt.
Unngå:Pannelugg. Det bil krympe ansiktet, slik at det ser rundere og fyldigere ut enn det egentlig er.
Stylingtips:Bruk et antibruseprodukt på vått hår, og snu hodet forover. Føn det til det er nesten tørt. Rett opp hodet og avslutt føningen ved å tørke håret på siden og bak ved hjelp av en flat børste. Børst håret rett over øynene, og del fremre del av håret i tre deler som du føner tørre hver for seg. Jobb deg fra røttene og nedover, og lag gjerne en liten vipp nederst. Tilslutt samler du en passasje helt foran på begge sider, som du rammer inn ansiktet med.

LES OGSÅ: Finn frisyren som passer for deg

PASSER: Sarah Jessica Parker har skjønt at sideskill minsker nesen og generelt kler henne veldig godt! Foto: All Over Press
PASSER: Sarah Jessica Parker har skjønt at sideskill minsker nesen og generelt kler henne veldig godt! Foto: All Over Press Vis mer

Tips 5: Minimer en fremtredende nese


Frisyre: Sideskill og bølger i lange lag.
Fordi: Når håret faller til den ene siden trekker det oppmerksomheten bort fra sentrum av ansiktet. Volum og bølger gir liv og spill, og gjør at kroppen visuelt utvider ansiktet, slik at nesten virker mindre.
Unngå: Midtskill. Linjen det skaper trekker fokuset mot midten av ansiktet ditt, og all oppmerksomhet trekkes mot nesen.
Stylingtips: Lag en skill litt til siden for midten, og spray håret med en varmebeskyttende spray. Tvind mellomstore lag rundt en krølltang og når du slipper krøllene, la de være uten å spraye eller fiksere dem. Det vil hindre deg fra en stiv Barbie-look, og gjør sveisen med levende og naturlig.

Denne artikkelen har tidligere vært publisert på KK.no, men har blitt funnet frem for å glede nye lesere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer