Frokost

Frokost

6 alternativer for frokost + tips om hvilke typer pålegg du bør velge.

Publisert

Alternativ 1

  • 1,5 skive grovbrød med pålegg (se tips nederst) og et skrapet lag lettmargarin
  • så mye tomat, agurk, paprika, salatblader som du ønsker
  • 1 glass skummet/ekstra lett melk
  • 1 dl appelsinjus eller 1 frukt
  • kaffe eller te

  • Alternativ 2

  • 2 grove knekkebrød med pålegg (se tips nederst) og lettmargarin
  • så mye tomat, agurk, paprika, salatblader som du ønsker
  • 1 glass skummet/ekstra lett melk
  • 1 dl appelsinjus eller 1 frukt
  • kaffe eller te

  • Alternativ 3

  • havregrøt av 1 dl havregryn og 1,5 dl vann eller skummet/ekstra lett melk
  • 1 ss lettsyltetøy eller en liten håndfull rosiner
  • 1 dl appelsinjus eller 1 frukt
  • kaffe eller te

  • Alternativ 4

  • 40 gram kornblanding (usøtet)
  • 2 dl melk (skummet, ekstra lett, lettmelk, Cultura, Biola, yoghurt naturell eller lettyoghurt)
  • 1 dl appelsinjus eller 1 frukt
  • kaffe eller te

  • Alternativ 5

  • 1 skive grovbrød og 1 knekkebrød med pålegg (se tips nederst) og lettmargarin
  • så mye tomat, agurk, paprika, salatblader som du ønsker
  • 1 glass skummet/ekstra lett melk
  • 1 dl appelsinjus eller 1 frukt
  • kaffe eller te

  • Alternativ 6

  • 1 skive grovbrød
  • omelett: 2 egg, 3 skiver skinke, 1/3 paprika, et par champignonger og litt purreløk
  • så mye tomat, agurk, paprika, salatblader som du ønsker
  • 1 glass skummet melk
  • kaffe eller te

  • Se også:
  • Lunsj (6 alternativer)
  • Middag (tips)
  • Kveldsmat eller dessert (forslag til hva du kan spise)
  • Mellommåltid (forslag til hva du kan spise)

  • Tips for pålegg

    Ost
    Mager ost til hverdag, som light-varianter og cottage cheese.

    Kjøttpålegg
    Maks 10 prosent fett, som kokt skinke, hamburgerrygg, roastbiff, alle typer ren skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek

    Syltetøy
    Velg varianter som inneholder mer bær og mindre sukker.

    Fisk og skalldyr
    Røkt eller gravet laks eller makrell, makrell i tomat, tunfisk på boks, sild, sardiner, reker, krabbe og crabsticks. Hvis du skal ha majones, bruk bare et tynt lag.

    Påleggssalater
    Majonessalater, som italiensk salat og lignende, bør ikke inneholde mer enn 10 prosent fett.

    Egg
    Hardkokt egg i skiver kan også brukes som pålegg.

    NB: Vær også obs på mengden pålegg du bruker. Det er like viktig som typen pålegg.

    Se også:
  • Lunsj (6 alternativer)
  • Middag (tips)
  • Kveldsmat eller dessert (forslag til hva du kan spise)
  • Mellommåltid (forslag til hva du kan spise)

  • Les mer om frokost på KK.no

  • Frokosten som varer helt til lunsj
  • Det beste du kan spise til frokost
  • Hva du spiser til frokost forteller mer om deg enn du tror
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer