Frokostsmoothie

Frokosten bloggerne sverger til

Perfekt for deg som ikke har appetitt om morgenen.

FROKOSTSMOOTHIE: Har du lyst til å prøve en frokostsmoothie, men mangler inspirasjon. Vi har spurt matbloggerne om deres beste oppskrifter! Foto: Maridav - Fotolia
FROKOSTSMOOTHIE: Har du lyst til å prøve en frokostsmoothie, men mangler inspirasjon. Vi har spurt matbloggerne om deres beste oppskrifter! Foto: Maridav - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Som du sikkert vet, er det viktig å få i seg frokost da kroppen har et sterkt behov for påfyll av energi etter en god natts søvn. På tross av alle anbefalingene fra ekspertene, er det likevel mange som dropper dagens første måltid.

Er du en av dem som aldri har matlyst på morgenen, og føler at alt bortsett fra den faste kaffekoppen er umulig å få ned? Da bør du prøve å lage en frokostsmoothie.

Dette er en frokost mange sverger til, da det ikke bare er sunt og godt, men også lett å lage når man har hastverk om morgenen.

Har du lyst til å prøve en frokostsmoothie, men mangler inspirasjon? Vi har spurt noen av Norges mest populære matbloggere om hva deres favoritt-frokostsmoothies er. Kanskje du finner en ny favoritt?

FROKOSTSMOOTHIE: Stuhaugs avokado- og bringebærsmoothie. Foto: Linda Marie Stuhaug
FROKOSTSMOOTHIE: Stuhaugs avokado- og bringebærsmoothie. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Redskapene matbloggerne elsker

Næringsrik avokado- og bringebærsmoothie

Linda Marie Stuhaug, som har matbloggen lindastuhaug.blogg.no, forteller til KK.no at hennes favoritt er en næringsrik avokado- og bringebærsmoothie.

- Denne smoothien er ikke bare utrolig god på smaken, men den er også en fullverdig frokostsmoothie med masse bra næring som metter godt fram til lunsj.

- Den er helt super å lage kvelden i forveien, da den kan oppbevares i en shaker eller lignende i kjøleskapet. Da kan man drikke den på vei til jobb eller i løpet av de første timene. Sunt, raskt og enkelt.

Hvordan kan man sørge for at smoothien metter?

- Smoothie til frokost er helt topp så lenge den er næringsrik nok til å være et fullverdig måltid. Da må man tilføre ingredienser som løfter næringsinnholdet og metter godt. Det kan for eksempel være egg, proteinpulver, chiafrø, avokado, kokosmelk, cottage cheese og lignende, forteller hun.

Slik lager du Stuhaugs avokado- og bringebærsmoothie:

Dette trenger du:

 • 200 gram frosne bringebær
 • 1/2 moden banan
 • 1 neve spinat
 • 100 gram gresk yoghurt
 • 1/2 avokado eller 3 til 4 ss kokosmelk (ikke light)
 • 1 egg om du er veldig sulten
 • Vann til passe konsistens
 • Eventuelt litt stevia eller sukrinmelis for søtere smak
   

Slik gjør du:
Miks sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri smoothie i en blender, og smak til med søtt om du ønsker det. Egget smaker man ikke, det gir kun en fyldig og rund konsistens med masse god næring som metter godt. Avokadoen gir også en fyldig konsistens uten å smake, her kan du variere med kokosmelk for en mild smak av kokos dersom det er ønsket.

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

SUNN SMOOTHIE: Løvliseters mangosmoothie med gresk yoghurt og linfrø. Foto: Lillian Løvliseter
SUNN SMOOTHIE: Løvliseters mangosmoothie med gresk yoghurt og linfrø. Foto: Lillian Løvliseter Vis mer

LES OGSÅ: Fråts med god samvittighet

Mangosmoothie med gresk yoghurt og linfrø

Lillian Løvliseter, som har matbloggen lilliansmatblogg.no, forteller til KK.no at hun pleier å diske opp en smoothie når hun skal starte dagen med noe ekstra godt.

- Min favoritt-frokostsmoothie er en mangosmoothie med gresk yoghurt og linfrø. Denne smoothien er frisk og god, samtidig som den tilfører kroppen viktige vitaminer og en god dose fiber.

- Smoothie er en fin frokost i farten, spesielt hvis man tilsetter havregryn eller linfrø for ekstra fiber i tillegg til frukten. Det fine med smoothier er at de kan varieres i det uendelige, og grønnsaker som spinat og stangselleri gjør seg også utmerket oppi, sier hun.

Slik lager du Løvliseters mangosmoothie med gresk yoghurt og linfrø:

Dette trenger du:

1 ss linfrø
1 dl appelsinjuice
1/2 banan
3 ss gresk yoghurt med vanilje
100 gram mango
3 isbiter

Slik gjør du:
Kjør alt i en blender til en fin glatt smoothie. Ha den så i et glass eller på en flaske dersom du er på farten.

FRISK OG SYRLIG SMOOTHIE: Røttingsnes Westlies friske bringebærsmoothie. Foto: Marit Røttingsnes Westlie
FRISK OG SYRLIG SMOOTHIE: Røttingsnes Westlies friske bringebærsmoothie. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer

LES OGSÅ: Fristende bakst du kan spise til frokost

Frisk bringebærsmoothie

Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian, forteller til KK.no at hun pleier å lage smoothies av det hun finner i kjøleskapet og fryseren.

- Når jeg skal lage meg en smoothie pleier jeg å se hva som ligger i fryseren og kjøleskapet – har jeg noen frosne bær, juice, yoghurt eller en kartong med skummet kulturmelk så slenger noe av det i blenderen. Slik lager jeg bestandig mine smoothies.

- Når jeg skal lage en ekstra god smoothie lager jeg en syrlig, mørkerød en med masse bringebær. Jeg er også glad i å ha melkeprodukter i – enten det er yoghurt eller litt kulturmelk. Det gjør at det blir tykkere. Tilsetter man litt havregryn blir den i tillegg mettende nok til å kunne drikkes til frokost, sier hun.

Slik lager du Røttingsnes Westlies friske bringebærsmoothie:

Dette trenger du:

 • 200 gram frosne bringebær
 • 1/2 banan
 • 1 dl eplejuice
 • 1 dl gresk yoghurt
   

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør knivene til du får en klumpfri smoothie. Hell det over i et serveringsglass, og pynt gjerne med et bringebær og kanskje et mynteblad dersom du har tid til det.

Kilde: frutimian.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer