Frokost

Frokosten som «lager seg selv»

Trenger bare å stå i kjøleskapet over natten.

FROKOSTTREND: Kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som det også kalles, er den nye frokosttrenden blant matentusiaster. Dette er en rask og enkel versjon av den gode gamle havregrøten. Foto: Stine Haslestad, Bakekona.blogg.no
FROKOSTTREND: Kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som det også kalles, er den nye frokosttrenden blant matentusiaster. Dette er en rask og enkel versjon av den gode gamle havregrøten. Foto: Stine Haslestad, Bakekona.blogg.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Havregrøt har lenge vært en frokostfavoritt blant kostholdseksperter, og det er kanskje ikke så rart, havregryn er nemlig både kjempesunt og mettende. 

Ja, havregrøt er faktisk den matvaren som har høyest metthetsverdi, i tillegg til at havre inneholder blant annet jern, folat, gunstige fettsyrer og flere typer fiber. Og fiber er som mange vet bra for både fordøyelsen, blodsukkeret og kolesterolet.

Havregryn kan selvsagt spises som en vanlig frokostblanding med melk og for eksempel litt blåbær, men i grøtform blir frokosten om mulig enda bedre.

Og visste du at du ikke trenger å koke havregrynet for å lage grøt?

LES OGSÅ: Frokosten som hjelper deg ned i vekt

Perfekt til hektiske morgener

Ja, nettopp! Såkalt kjøleskapsgrøt er den nye trenden blant matentusiaster og matbloggere, og det beste med denne havregrøten er at den ikke stjeler av din dyrebare tid på morgenen.

Du trenger ikke finne fram kasserollen, for her skal ingenting kokes eller varmes, snarere tvert i mot.

– Ja, kjøleskapsgrøt er en populær frokost-variant om dagen! Det er jo ikke så rart siden det er så enkelt, og frokosten er klar til å spises med en gang når du står opp, sier Stine Haslestad bak matbloggen Bakekona, til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer