Frokost

Frokosttipsene du vil elske

Bytt ut brødmaten med disse fristende alternativene.

Bytt ut brødmaten med disse fristende alternativene.
Bytt ut brødmaten med disse fristende alternativene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Har du lyst til å finne på noe nytt og spennende til frokost? Det trenger ikke være så mye vanskeligere eller tidkrevende enn de vanlige brødskivene med ost og servelat.

Vi har spurt noen av Norges mest populære matbloggere om hva de pleier å lage til frokost når de skal kose seg litt ekstra.

Kanskje du finner din nye favoritt?

SUNNE FROKOSTVAFLER: Linda Marie Stuhaugs sunne frokostvafler.  Foto: Linda Marie Stuhaug
SUNNE FROKOSTVAFLER: Linda Marie Stuhaugs sunne frokostvafler. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Sunnere å bake brød uten mel?

Sunne frokostvafler 

Linda Marie Stuhaug, som har matbloggen lindastuhaug.blogg.no, forteller til KK.no at det er mye godt, smakfullt, sunt og spennende man kan lage til frokost så lenge man bruker kreativiteten og ser mulighetene i ting.

- Du kan for eksempel lage hjemmelagde knekkebrød, scones eller müsli med alle favorittingrediensene dine. Du kan også prøve grove og proteinrike pannekaker eller vafler, en næringsrik frokostsmoothie, kjøleskapsgrøt eller wraps med lomper. Nam!

- Jeg varierer frokosten min fra dag til dag, og en ting er sikkert: den er aldri kjedelig.  

Hva lager du når du har lyst på noe ekstra godt?

- Da lager jeg favoritten min, som er noen skikkelig næringsrike frokostvafler. Disse er sukkerfrie, grove, proteinrike, mektige og utrolig gode! I tillegg gir de meg en ekstra bra start på dagen, sier hun.

Slik lager du Stuhaugs sunne frokostvafler:

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 70 gram mager kesam
  • 60 gram havremel
  • 20 gram valgfritt mel
  • ½ ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts bakepulver
  • 2 – 3 ts sukrin pluss
  • Vann til passe konsistens
     

Slik gjør du:

  • Miks sammen ingrediensene til en litt tynn og rennende vaffelrøre.
  • Valgfritt mel kan være mer havremel eller annen tørrvare, som for eksempel speltmel, kokosmel, proteinpulver eller lignende.
  • La røren svelle litt før du steker til en gyllen farge, gjerne med litt smør eller cocosa i vaffeljernet.
  • Server straks med den toppingen du liker - her på bildet er de servert med friske bær, cottage cheese og sukkerfritt syltetøy.
     

Kilde: lindastuhaug.blogg.no

AMERIKANSKE FROKOSTPANNEKAKER: Lillian Løvliseters amerikanske frokostpannekaker Foto: Lillian Løvliseter
AMERIKANSKE FROKOSTPANNEKAKER: Lillian Løvliseters amerikanske frokostpannekaker Foto: Lillian Løvliseter Vis mer

LES OGSÅ: Pannekaker som er topp for helsa

Amerikanske frokostpannekaker

Lillian Løvliseter, som har matbloggen lilliansmatblogg.no, forteller at hun ofte lar seg inspirere av land hvor de spiser varmmat til frokost.

- I mange land er det vanlig med varmmat også som dagens første måltid, og her er det jo store variasjonsmuligheter. Hva med å lage en frokostwrap, egg og bacon eller en deilig omelett?

- Når jeg skal kose meg litt ekstra står det amerikanke frokostpannekaker på kjøkkenbordet hos oss. Disse er en av barnas favoritter, og vi voksne koser oss også veldig med disse. Det er deilig å kunne unne seg noe ekstra godt til frokost en gang i blant, og da er disse en sikker vinner, sier hun til KK.no.

Slik lager du Løvliseters amerikanske frokostpannekaker:

Dette trenger du:

  • 225 gram hvetemel
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 1 klype salt
  • 1 ss bakeoulver
  • 2, 5 ss sukker
  • 30 gram smeltet smør
  • Smør til steking
     

Slik gjør du:

  • Bland det tørre i en bakebolle.
  • Visp i melk til en glatt røre.
  • Tilsett smør.
  • La gjerne røren svelle i 15 minutter før steking.
  • Stek små pannekaker i smør i en stekepanne eller på en steketakke.
  • Serveres med ønsket tilbehør.
     

Kilde: lilliansmatblogg.no

ARME RIDDERE: Marit Røttingsnes Westlie sine arme riddere.  Foto: Marit Røttingsnes Westlie
ARME RIDDERE: Marit Røttingsnes Westlie sine arme riddere. Foto: Marit Røttingsnes Westlie Vis mer

LES OGSÅ: - Et av de absolutt mest usunne påleggene

Arme riddere med syltetøy

Marit Røttingsnes Westlie, som har bloggen Fru Timian, forteller at arme riddere står på menyen hos henne nesten hver helg og ferie.

- Ungene mine elsker arme riddere, så her i huset serveres det til frokost nesten hver eneste lørdag og søndag, i tillegg til at de er obligatorisk i ferier. 

- Som oftes bruker jeg vanlig grovt brød til ridderne, men skulle det ligge noen loffrester rundt å slenge, blir stasen ekstra stor når maten kommer på bordet. Med et godt syltetøy blir dette den perfekte frokost, sier hun.

Slik lager du Røttingsnes Westlies arme riddere:

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 1, 5 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • smør og olje til steking
     

Slik gjør du:

  • Ha alt i en bolle og pisk det lett sammen.
  • Dypp én og én loffskive i eggeblandingen og vend den rundt til den har trukket til seg så mye væske som den kan.
  • Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og legg i loffskivene.
  • Stek skivene på middels varme til de er gyllenbrune på begge sider.
  • Serveres varme med litt godt syltetøy.


Kilde: frutimian.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer