Helse & Livsstil

Frp-er krever kjerringene tilbake

Norske kvinner er selvopptatte og oppfører seg som menn, mener Frp-politiker Per Bjørnar Rødde (38). Han anbefaler flere norske menn å velge en asiatisk kone.

Per Bjørnar Rødde ønsker det gamle kjønnsrollemønsteret tilbake.
Per Bjørnar Rødde ønsker det gamle kjønnsrollemønsteret tilbake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv er han gift med Dias (38) fra Indonesia. Til høsten kan Rødde komme inn i kommunestyret i Hitra, der Frp er største parti og kan få ordføreren.Frossenpizza og fete ungerI et langt og omfattende angrep på norske kvinner hevder Rødde blant annet:– Selvopptatte karrierekvinner gjør Norge til et kaldt land av frossenpizza og overvektige unger med dårlig nettverk. Likestillingen er gått så langt at vi snart ender som intetkjønn. Mødre er best egnet til å oppdra barn fra naturens side.Vil ha husmoren tilbakeUttalelsene i VG kommer han med etter nyheten om at internasjonale forskere foreslår lavere skatt for kvinner for å få flere i arbeid. Men Frp-politikeren vil ha kvinnene ved kjøkkenbenken. Husmoren er nedvurdert, mener han, og sier:– Norske kvinner drikker mer, slåss mer, er uhøflige i trafikken og sjekker opp folk på byen. De tar etter uvanene våre. De oppfører seg som menn og har samme interesser som menn.Utbredt holdningHan hevder dette er en utbredt oppfatning, men for politisk ukorrekt til at folk vi si det.– Mange savner den gode gamle kjerringa som visste hvordan hun skulle holde familien sammen, sier Rødde.Frp-leder Siv Jensen ønsket ikke å kommentere uttalelsene fra lokalpolitikeren. Hva mener du? Si din mening i KK-forum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer