Kosthold

Frukt selger som aldri før

Alle dystre dommer over nordmenns usunne kosthold til tross: pølsemenyen taper terreng. Nordmenn kjøper stadig mer frukt og grønt fra kiosker og bensinstasjoner.

Gult er kult: Nordmenn kjøper stadig mer frukt fra utsalgssteder som tradisjonelt har solgt mest pølser og burgere. Bananer, epler og druer er mest populært.
Gult er kult: Nordmenn kjøper stadig mer frukt fra utsalgssteder som tradisjonelt har solgt mest pølser og burgere. Bananer, epler og druer er mest populært. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hittil i år har salget av frukt til kiosker og bensinstasjoner har økt med 33 prosent i forhold til samme periode i fjor, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswrie i en pressemelding. Det viser tall fra Bama. I konkurranse med hurtigmat full av fett, velger vi stadig flere sunne alternativer. Spesielt baner, epler og druer er populære varer i kiosker og bensinstasjoner.

Men det er ikke bare frukten som har fått en oppsving; bearbeidede produkter som oppkuttet salat og lignende er på enda sterkere fremmarsj.

– Vi ser at kioskene nå så smått begynner med salatbarer også, for å etterkomme etterspørselen, sier Magne Tuxén i Bama til Newswire.

Det finnes cirka 1750 bensinstasjoner og cirka 2000 store og små kiosker i Norge. Bama og andre leverandører av frukt og grønt samrbeider med de store kjedene for å få mest mulig sunn mat ut i hurtigmatuniverset.

– Fedme er et stadig økende samfunnsproblem, og det er viktig at også vår bransje viser samfunnsansvar. Bransjen bedrer nå tilbudet av de sunne alternativene på bensinstasjonene, sier generalsekretær Inger-Lise Nøstvik i Norsk Petroleumsinstitutt, som organiserer bensinstasjonene her i landet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer