Kosthold

Frukten som gjør magen flat

Nei, dette er ikke en mirakelkur. Men disse fruktene kan faktisk gjøre det lettere å kvitte seg med magefettet.

NAM NAM: Frukt og bær er ikke bare sunt og godt – de riktige typene kan også hjelpe deg å kvitte deg med usunt magefett.  Foto: Colourbox.com
NAM NAM: Frukt og bær er ikke bare sunt og godt – de riktige typene kan også hjelpe deg å kvitte deg med usunt magefett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange gode grunner til å kvitte seg med muffinmagen, og da snakker vi ikke bare om buksene som ikke passer lenger eller bikinisesongen som stadig nærmer seg.

Mye magefett øker blant annet risikoen for å utvikle Alzheimer.

Og selv om det ikke finnes noen mirakelkur som fikser en litt dvask midje over natta, finnes det matvarer som bidrar litt ekstra til å gjøre jobben enklere, melder Womenfitness.net (ekstern lenke).BÆR: Bær er supert for synet, og jo blåere de er, jo bedre.  Foto: Colourbox
BÆR: Bær er supert for synet, og jo blåere de er, jo bedre. Foto: Colourbox Vis mer

Tomater

Forskere ved universitetet i Kyoto har funnet ut at stoffet med det eksotiske navnet 9-oxo-octadecadienoic, som tomater er rike på, gjør underverker for blodårene dine.

Hør bare: Stoffet bidrar til å løse opp fett og kolesterol i årene, noe som er veldig viktig for å unngå for eksempel åreforkalkning og skrumplever.

Spiser du tomater hver dag kan du ifølge forskerne ha gjort mye for å slippe å bli rammet av disse utrivelige tilstandene.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise flere tomaterFrukten som gjør magen flat

Blåbær

Blåbæret er allerede kjent som supermat, fordi de kan forebygge hjertesykdom og diabetes type 2. Nå kan de blå vidunderbærene også bli et viktig våpen i kampen mot overvekt.

Testene som er utført ved Texas Woman's University viser at polyfenoler kan kutte antall fettceller i kroppen med 73 prosent.

- Sjansen er der for at blåbær også kan bidra til å redusere sjansen for at fettvev dannes i kroppen, sier studiens forfatter Shiwani Moghe.

Resultatene viste at den høyeste dosen av polyfenoler fra blåbær reduserte 75 prosent av lipidene i mus, men selv den laveste dosen kuttet antall fettceller med 27 prosent.

- Vi må også teste denne dosen på mennesker, for å forsikre oss om at det ikke er noen skadelige bivirkninger, og for å finne ut hvilken dose som er mest effektiv, sier Shiwani.

LES OGSÅ: Blåbær kan gjøre deg slankereJORDBÆR: Antioksidantbomben over alle.
JORDBÆR: Antioksidantbomben over alle. Vis mer

Grapefrukt

De som spiste en halv grapefrukt tre ganger om dagen gikk ned 1,8 kilo på 12 uker, uten å endre noe annet i kostholdet sitt, ifølge en studie fra Louisiana State University.

Enten du spiser selve frukten eller drikker juiceen, kan grapefrukt vise seg å blokkere enzymer som bidrar til lagring av fett og karbohydrater. Den bitre sitrusfrukten kan også få fart på fettforbrenningen, noe som igjen fører til vekttap.

Selv om frukten er bra for deg, bør du ikke gjøre som Kylie Minogue og andre kjendiser som sverger til grapefruktdietten.

DIN VENN: Bananen er fin for å holde fordøyelsen fornøyd. Foto: Thinkstock
DIN VENN: Bananen er fin for å holde fordøyelsen fornøyd. Foto: Thinkstock Vis mer

Jordbær

Jordbær får kroppen din til å produsere et hormon som kan øke forbrenningen og dempe apetitten din, viser forskning.

Ja, de søte, røde kan faktisk bidra til vektreduksjon og bidra til å kontrollere blodsukkeret ditt.

I tillegg til å sparke i gang denne hormonproduksjonen, inneholder jordbær få kalorier og masse C-vitamin. Du får også i deg kostfiber, kalsium, magnesium og kalium.

Og den som sa sunn mat ikke var god mat, hadde helt klart ikke spist en bolle full av norske jordbær. Det er bare å glede seg til sesongen starter!Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Bananer

Bananer er fulle av kalium, et mineral som reduserer hvor oppblåst du kan bli av å spise for eksempel salt mat.

Kalium bidrar også til å bygge muskler, som igjen bidrar til å brenne fett. Dessuten hjelper mineralet kroppen din deg med å kvitte seg med overflødig væske.

Dagsbehovet ditt for kalium er omlag tre gram. En banan inneholder 0,5 gram kalium, så spiser du tre av dem har du dekket halve dagsbehovet ditt.

En vanlig banan inneholder 121 kalorier, 3,5 gram fiber og 20 prosent av dagsbehovet for vitamin C.Avokado

Avokado inneholder fett, men det er fett som er bra for deg.

I tillegg inneholder frukten (ja, frukten!) enda mer kalium enn de tidligere nevnte bananene, så prøv for eksempel å bytte ut smøret med litt avokado neste gang du lager deg en brødskive.

Avokado er også full av kostfiber, vitamin B6, C og E, magnesium og folat, så sørg for å få i deg 1-2 stykker hver uke.

Holder ikke med riktig mat

Selvsagt er det ikke bare hvor mange og hvilke typer kalorier du putter i deg som avgjør midjemålet. Det handler også om hvor mange kalorier du forbrenner – og hvordan.

Har du kanskje sverget til situps for å bli kvitt magefettet? Dropp det! Det er slettes ikke den beste måten å gjøre det på. Det er faktisk kondisjonstrening som gjelder.

LES OGSÅ: Sju snarveier til flott mage

Og er du ikke så glad i å løpe, kan du trøste deg med at du kan gå bort magefettet.

SUNNHETSBOMBER: Jo rødere tomaten er, jo mer næringsstoffer inneholder den. Foto: Colourbox
SUNNHETSBOMBER: Jo rødere tomaten er, jo mer næringsstoffer inneholder den. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer