Flat Mage

Frukten som gjør magen flat

Den har også en annen spennende effekt...

FLERE GRUNNER TIL Å SPISE GRANATEPLE: Den gjør stor lykke i salater og som tilbehør til blant annet lam. Men visste du at den også kan gi deg lekrere linjer?  Foto: Colourbox
FLERE GRUNNER TIL Å SPISE GRANATEPLE: Den gjør stor lykke i salater og som tilbehør til blant annet lam. Men visste du at den også kan gi deg lekrere linjer? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Granateple har blitt utropt til å være en av de nye superfruktene.

Den inneholder rause mengder antioksidanter, som både gir deg god helse og vakker hud.
Nå viser en ny studie at den faktisk også kan gjøre deg slankere.

Forskere ved University of Edinburgh har nemlig funnet holdepunkter for å mene at granateple kan hjelpe deg i kampen mot den forhatte muffinmagen. Dette melder Daily Mail.

Mindre fett

I studien drakk deltagerne en halv liter granateplejuice hver dag i en måned. Etter at måneden var over, ble livvidden målt. Resulatet viste nitti prosent av de som hadde drukket av juicen, hadde lavere blodtrykk og lavere risiko for hjerteinfarkt. De hadde også lagret mindre fett rundt midjen.

Det er blodets innhold av fettsyren NEFA som ble senket av granateplejuice.

- Finnes bevis for flatere mage

- Det finnes bevis for at granateple kan påvirke magefettet. Vi tror at dette trenger mer forskning, sier Dr Emad Aldujaili til Daily Mail.

LES OGSÅ: Les også: Overdriver du antioksidantene?

Dette er granateple

Granateple er ikke noe nytt i matverdenen. Den har blitt benyttet til medisinske formål i tusener av år, og man vet at den er rik på polyfenoler, som er den største antioksidanten i planteriket. I gamle dager symboliserte den ofte fruktbarhet.

Et granateple inneholder hele 11,33 mmol antioksidanter per 100 gram vare. Bare nyper (39,46 mmol) og valnøtter (20,97 mmol) inneholder mer, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

LES OGSÅ: Dette bør du spise i dag
LES OGSÅ: Kun én av ti spiser nok frukt og grønt

- Ingen tvil

- Det er ingen tvil om at granateplejuice har en gunstig effekt når det kommer til å motvirke hjerte- og karsykdommer. Resultatene våre viser en markant senkning av blodtrykket, sier Dr Emad Aldujaili til Daily Mail.

Øker blodtilførselen

Granateple er også en superfrukt for sex-lysten.
Granateple inneholder massevis av antioksidanter, som skal øke blodtilstrømmingen til enkelte deler av kroppen...

LES OGSÅ: Dropp samleiet, ha forspill i stedet

Gjør det til snacks

Du kan gjerne drikke granateplejuice. Men du kan også spise det ferskt. Det er et supert og friskt tilbehør til lam og er deilig sammen med oster som chevre.

Men aller best er kanskje granateplet som snacks. Selv om kostholdsbevisste 70-tallsmødre prøvde å overbevise oss om det, går vi ikke helt med på det: Epler i båter og fem mandler duger ikker som lørdagsgodis. Men det gjør derimot blåbær, litchi, granateple og jordbær. Del et granateple slik at du får ut de saftige kjernene. Bland med blåbær, og la de stå i fryseren i tjue minutter slik at de blir iskalde. Del jordbær i skiver, skrell litchi. Søtt, godt og veldig sunt!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer