Søvn

Full oversikt over kaloriene

Og dingsen viser mer enn bare kaloriforbruket ditt! Røverkjøp, eller for godt til å være sant?

Publisert
Sist oppdatert
Hvor mange kalorier har jeg forbrent i dag? Hvor mye har jeg trent? Hvor mange skritt har jeg gått i dag? Fikk jeg nok søvn i natt?Finn treningsgnisten!Sover du ikke åtte timer?Hvor lenge har du drømt om en dings som måler og registrerer alt du gjør av fysisk aktivitet, både dag og natt? Nå er den her! Fitbit Tracker er en praktisk liten sak som gir deg full oversikt over alt dette, og med trådløs overføring får du tilgang til all dataen på PC-en i en fei.

Henges på buksa

Enheten er på størrelse med en USB-minnepinne, ifølge Teknisk Ukeblad, og kan festes på buksa, armen, pysjen eller hvor du måtte ønske. Den fungerer på den måten at en innebygget bevegelsessensor til en hver tid registrerer brukerens aktiviteter. All denne informasjonen lastes trådløst opp på en nettside der brukeren har tilgang til alt som er blitt registrert. På den måten skal det bli enklere å følge med på egen progresjon og se hvordan du ligger an i forhold til oppsatte mål. De skjulte fettfellene Gode og onde karbo-hydraterPå nettsiden kan brukere også legge inn informasjon om matinntak og sette opp et kaloribudsjett for å få fullstendig oversikt over egen helse. Les også: Snarveien til gode matvanerFitbit Tracker er et amerikansk produkt, og er foreløpig kun tilgjengelig på det amerikanske markedet til 99 dollar, men etter hvert skal det ut i det internasjonale markedet. Yngvar Andersen, eier og personlig trener ved treningssenteret Mykjemeir i Oslo, er imidlertid tvilende til den lille dingsen, og er skeptisk til at den registrerer nøyaktig.

- For god til å være sant

- Når en slik sak «bare» koster 600-700 kroner er det sannsynlig at den hører med i kategorien for godt til å være sant, sier Andersen.I utgangspunktet mener han at denne typen registrering kan være interessant for de som ikke oppnår ønskede resultater, men:- Det skumle er at hvis den ikke måler nøyaktig kan folk bli stressa over saker som ikke er reelle eller som er lite viktige, sier han.Det er som oftest en enkel forklaring for de fleste som ikke oppnår resultater, ifølge Andersen, og det er for lite og for dårlig trening. - Husk, det er 10 000 måter å få til 10 000 skritt om dagen, sier han, og oppfordrer heller til å bruke tiden til trening istedenfor registrering.Fem hjelpere som får fart på formen!

Ingen gullstandard

Førsteamanuensis ved fakultet for helse- og idrettsfag ved Universitetet i Agder, Monica Klungland Torstveit, kjenner ikke til produktet, men mener det likner på tilsvarende produkter som allerede finnes på markedet. - Fitbit ser imidlertid ut til å være mer hendig i bruk siden den er mindre. Det er viktig å påpeke at et slikt apparat ikke er noen gullstandard som måler alt det lover. Men at det kan gi en pekepinn spesielt på aktivitetsnivå, er sannsynlig, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer