Helse & Livsstil

Funky frokost

Lag en annerledes frokost - enten du liker det søtt eller salt.

Bing: Nye vrier på gamle vaner gjør frokosten til et mer spennende måltid.
Bing: Nye vrier på gamle vaner gjør frokosten til et mer spennende måltid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kostholdseksperter kaller det dagens viktigste måltid. Litt absurd, i og med at frokost ofte inntas i en minimal tidsperiode og i løpet av en tid på døgnet som er full av andre gjøremål. Som for eksempel å stå opp, dusje, ta seg av eventuelle barn og komme seg på jobb. En ting er søndagsfrokost. Den kan godt ta lang tid. Tid er ikke et ord man forbinder med hverdagsfrokost. Det er høy hastighet som gjelder.

Her følger tre veldig raske, men litt annerledes frokostalternativer:

1. Dropp brunosten, avanser til varmt smørbrød i vaffeljernet.
Dette smørbrødet spiste jeg en kald marsmorgen på en av de kaféene i Stockholm som jeg ville frekventert - hadde det ikke kostet en flybillett hver vei. Svart Kaffe i Södermannagata på Söder er helt spesielt hyggelig. Godt med juice til. Hvis du kan tysk og vil se bilde av kaféen, kan du gå inn her.

(Til to personer)
4 skriver godt brød (grovt eller fint)
2 ss peanøttsmør
2 ss syltetøy (helst ripsgelé)
6 tykke skiver jarlsberg
smør

Smør begge brødskivene med smør, syltetøy og peanøttsmør. Legg osteskivene på den ene og klem dem godt sammen. Stek i vaffeljern til osten har smeltet.

2. Dropp tomatjuicen, og lag sunn men, søt smoothie
Denne kan du selv bestemme hvor sunn du vil lage, og du kan selvfølgelig legge til og trekke fra ulike fruktsorter. Er du supersunn og ikke så glad i at det blir for søtt, kan du ha i noen salatblader. Det gir en litt bitter smak i alt det søte.

(Til to personer)
3 kiwi
1 moden banan
3 dl appelsinjuice
3 ss vaniljeis (veldig godt)
eller
fruktyoghurt (godt og litt sunt)
eller
yoghurt naturell (litt godt og veldig sunt)

3. Ikke akkurat egg og bacon, men varm og mettende osteomelett
En superrask varm frokost, men også et ideelt mellommåltid eller en lynmiddag. Man kan øke ostemengden så det nesten blir et slags ostesmørbrød utav det. Mmmm.

(Til to personer)
4 egg
150 g ferdig revet gulost
3 ss fløte eller vann
salt og pepper

Pisk sammen egg, vann/fløte og ost. Varm stekepannen og stek over lav avrme til den bare er litt løs oppå. Spises med ristet brød og godt med salt og pepper.






Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer