Helse & Livsstil

Fyll og påfyll

KKs journalist Siv Eide testet detox. Her er hennes tanker i etterkant av renselseskuren.

Fyll og påfyll
Publisert
Sist oppdatert
- Det beste med detox er retox, sa en god venninne av meg etter å ha avgiftet kroppen i en måned. Hun satt på Starbucks og koste seg med en ekstra stor kaffe latte laget av H-melk og med tre store sukkerbiter.

Jeg tror hun hadde rett. For hvor mye bedre smakte ikke godteri på 70-tallet da vi bare fikk love å spise godis på lørdager? Da vi hadde ventet og ventet og ventet enda litt til? Gledet oss til lørdagsbarnetimen og lørsdagsgodteposen helt siden forrige lørdagsbarnetime og lørsdagsgodtepose? Resten av uka var det grovbrød og leverpostei.. En skive ristet brød på søndagene hvis vi hadde vært snille. Det var på mange måter detox det også.

Tre tiår senere spiser jeg godteri akkurat når jeg vil, enten alene eller sammen med barna til mannen min. Jeg drikker tre kopper kaffe før klokka 10 om morgenen og en flaske vin pr. kveld.

Det er mulig at ordet detox eksisterte på 70-tallet, men jeg kan ikke huske at noen brukte det. Men mindre det var snakk om noen slemme menn som gjorde slemme ting og ble sendt til Thailand da. I dag er detox nærmest et moteord. Vi har fylt på og fylt på i så mange år at vi nesten har gått lei. Men påfyll har blitt en vane, og vaner er vonde å vende. Og under detox er fristelsene mange. Du tar da ikke skade av en halvliter, mente husbonden. Bare en liten sjokolade, pirret venninnene. Magen sa ja, men hjernen sa nei. Og det var lys i enden av tunnelen. I alle fall en kjempestor kopp med deilig sukkersøt kaffe latte og en gedigent stykke sjokoladekade.

Sånn i etterkant synes jeg detox var helt fint og ikke så vanskelig. Men retox er bedre.


LES OGSÅ:
 • Helrens
 • Her er detox-maten


 • Fyll og påfyll
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer