Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Venninne

Fylleringer du?

Før du tar opp telefonen på helgas fest, bør du kanskje tenke på dette.

Publisert
Enten det er ekskjæresten din, sjefen din eller en venninne du har lyst til å si et sannhetens ord i alkoholrus, er det ikke alltid en veldig smart ting å gjøre. Og vi blir ofte fullere enn vi tror.

Derfor ringer vi:


Ifølge MarieClaire er det to feilslutninger som oppstår i hjernen når du plutselig synes det er en god idé å plukke opp telefonen eller sette deg ved tastaturet for å sende en mail etter å ha drukket flere glass vin.
1. Det er en supergod idé å kontakte en person du tenker mye på, men ikke kontakter i edru tilstand.
2. Du synes at både innholdet og tonen i meldingen er helt på sin plass.

 • Les også: Kvinner shopper i fylla

  Dette melder og ringer vi om

  Ifølge MarieClaire kan fylleoppringninger og fyllemeldinger deles inn i fem hovedkategorier.

  Den emosjonelle:

  Meldinger av denne typen er ofte ikke så veldig velkomne hos mottakeren, og fryktelig kjedelig å finne i utboksen morgenen etter, siden de gjerne sendes til ekser du ikke er helt over:
  Jg er ute, og nå spllerr de sangen vår. Hsker du den? Sngen VÅR? Savner dewg masse og skjønner ikkg noenting. Kafffe til uka?

  Den poetiske:


  Hvis den som får meldingen er våken og edru, er det ikke helt sikkert at vedkommede smelter av Shakespeare-forsøket ditt. Vær obs på at tiltroen til egne poetiske evner gjerne stiger i takt med promillen:
  Hallo i natten. Beina mine tar meg den lange veien hjem til den kjølige puta. Trekker inn våren, duften av epleblomster og minnene om deg i dype åndedrag. Er du hjemme og fremdeles våken?

  Den umiddelbare

  Dette er meldingen du gjerne sender av gårde ti minutter etter du har fått nummeret til noen. Vil du være litt avventende eller hard to get, lar du denne være. Eller hvorfor ikke bare kjøre på:
  Det var superhyggelig å møte deg! Jeg ringer deg over helga.

  Den festlige

  Denne typen går gjerne til venner, og blir som oftest godt mottatt. Men vis litt varsomhet likevel:
  Din eks er på samme pub som meg. Han ser ut som Dame Edna, og has not aged well.

  Den interne:


  De superinterne meldingene går gjerne til kjærester, søsken eller nære venner. Pass på at de ikke blir for interne og kryptiske, slik at mottakeren ikke skjønner noe noe som helst. Eller verre: Misforstår totalt. En slik melding, for eksempel, kan skape alt fra hjertelig latter til mildt sinne hos mottakeren:
  Godnatt, sov godt, og fug yo to, ditt nedlagte ferjeleie!

  Våkner du stadig opp med fyllangst når du skjønner at du har tastet litt for mye i løpet av natta? Her får du vite hvordan du blir mindre full.

  Er skaden først skjedd, er det bare å krype under pleddet å vente på at det passerer. Her er mirakelkurene mot fyllesyke. Du finner dem i kjøleskapet.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer